Erzurum da 2019 yılı 2. koordinasyon toplantısı yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Erzurum ile ilgili yatırım ve hizmetleri masaya yatıran Vali Okay Memiş, inşaat sezonunun başladığına dikkati çekti. Yatırımcı daire müdürlerine “devam eden projelerinizi hemen hayata geçirin”

Genel 11.04.2019 09:36:52 0
Erzurum da 2019 yılı 2. koordinasyon toplantısı yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.04.2019 09:36

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Erzurum ile ilgili yatırım ve hizmetleri masaya yatıran Vali Okay Memiş, inşaat sezonunun başladığına dikkati çekti. Yatırımcı daire müdürlerine “devam eden projelerinizi hemen hayata geçirin” talimatını verdi.

İlçe kaymakamları, belediye başkanları ve kurum amirlerinin katıldığı 2019 Yılı İkinci Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Vali Okay Memiş, “Yılda dört kere yapılan il koordinasyon toplantısını ikincisini yapıyoruz. Tabi ki inşaat sezonuna giriyoruz. Nisan ayının 15’i itibariyle inşaat mevsiminin başladı ve yapacağımız bir takım yatırımlar var.” dedi.

SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANI ARKADAŞLARIMIZI KUTLUYORUM

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçiminde belediye başkanı seçilenleri kutlayan Vali Memiş şöyle devam etti:

“Bildiğiniz üzere bir genel seçimi geride bıraktık. Ben sözlerime başlamadan önce seçimlerde görev alan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlçe kaymakamlarımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesinin, Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün, AFAD, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerine, İlçe Belediye başkanlarımıza ve seçimlerde görev alan bütün arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önemli bir süreci hep beraber geride bıraktık. Erzurum malumunuz olduğu üzere 20 ilçesi ve neredeyse 2000’e yakın yerleşim yeri ile coğrafi olarak ta Türkiye’nin üçüncü büyük vilayeti olmakla beraber, Dünyadaki 50 ülkeden daha büyük bir alana hizmet vermekteyiz. Dolayısıyla Allah’a şükürler olsun herhangi bir sorun yaşamadan seçimi hep beraber sorunsuzca geride bıraktık. Seçilen Belediye Başkanı arkadaşlarımızı yeniden kutluyorum.

Belediye Başkanlığının önemli bir görev olduğunu düşünüyorum. Sandıktan çıkan Muhtarlar ile Belediye Başkanlarının her ne kadar herhangi bir siyasi partiden aday olup kazanmakla beraber herkesi kucaklayacak bir hizmet anlayışıyla belediyeciliğin yapılması halinde daha kalıcı başarılar ve daha çok daha icraatlar yapılacağını ifade etmek istiyorum.

27 yıllık meslek hayatımda şunu gördüm. Bir yerleşim yerinin seçilmiş kişisi, muhtar olsun belediye başkanı olsun, eğer herkesi kucaklayan herkese eşit mesafede duran bir yapıda olursa hem çok başarılı oluyor, hem çok uzun soluklu görev alıyorlar hem de bizim işimizi kolaylaştırıyorlar.

Bizim gibi mülkiye amirlerinin kaymakamların bu tür belediye başkanlarıyla çalışmaları bir şanstır.

Belediye başkanlığının okulu yok. Yerel yönetimlerle alakalı bir akademisyen bile belediyeciliği pek fazla bilemez. İyi bir mühendis olabilirsiniz, İyi bir mimar da olabilirsiniz, iyi bir kamu yöneticisi de olabilirsiniz. Ama bütün bunlar tek başınıza iyi bir belediye başkanı olacağınız anlamına gelmez. Sizleri ilgilendirmeyen mevzuat yok gibidir. Vatandaşa doğumdan ölüme kadar, mezarlık mizanpajlarından tutunda, Personel Mevzuatı, İmar Mevzuatı, İhale Mevzuatı ve Alt Yapı Hizmetlerinin hepsi belediyeciliği çok yakından ilgilendiriyor. Kamu kaynağını kullanan arkadaşların bir şekilde buna iyi odaklanmış olmalarını diliyorum. Ve hepsine başarılar diliyorum. Biz merkezi idari temsilcileri olarak yanınızda olduğumuzu da ayrıca ifade etmek isterim.” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ