Erzurum Bölge Müdürü Ayatay, Ardahan Orman İşletme Müdürlüğünde incelemelerde bulundu

ERZURUM ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ OKTAY AYATAY, İŞLETME VE PAZARLAMA ŞUBE MÜDÜRÜ SUAT ATAŞ, ARDAHAN ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ METİN KAYA İLE BİRLİKTE SIKLIK BAKIM VE DİKİLİ AĞAÇ SATIŞINA İLİŞKİN ÜRETİM ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELED

Genel 1.06.2020 12:57:34 0
Erzurum Bölge Müdürü Ayatay, Ardahan Orman İşletme Müdürlüğünde incelemelerde bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.06.2020 12:57

Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Suat Ataş, Ardahan Orman İşletme Müdürü Metin Kaya ile birlikte sıklık bakım ve dikili ağaç satışına ilişkin üretim çalışmalarını yerinde inceledi.

Ardahan Orman İşletme Müdürlüğü sınırları dahilinde, Cemal Turan Tabiat Parkı içinde yer alması sebebiyle yıllarca bakım yapılamamış ormanlık alamda DKMP 13. Bölge Müdürlüğü ve Erzurum Orman Bölge Müdürlüğümüzce rapor düzenlenerek bakım çalışmalarına konu edildi. Sahada dikili damga yapılarak dikili satış yöntemi ile üretim gerçekleştirildiği ve çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Çalışma öncesi meşcere orta çapı 20 cm iken bakım sonrası 28-30 cm çıkarılması hedefleniyor. Bu şekilde ormanın çap boy dengesi uygun hale getirilerek meşcerenin dış faktörlere karşı dayanıklılığı artırıldığı gibi çap artımı sağlayacağı için de hektardaki servet miktarının da artacağı kaydedildi.

Ardahan Orman İşletme Müdürlüğü Ardahan Orman İşletme Şefliğinde geçtiğimiz hafta meydana gelen aşırı rüzgar ve fırtına nedeni ile devrilen ağaçlar ile ilgili tespit çalışmalarına başlanmış olup, devrik ağaçlara ait üretim işlemleri gerçekleştirilecek ve akabinde devrik ağaçların meydana geldiği yerler için gerekli silvikültürel tedbirler alınacağı açıklandı.

Ardahan Orman İşletme Müdürlüğüne ait Göle Orman İşletme Şefliği Uğurlu Orman Deposunda yapılan istif çalışmaları, Ardahan Orman İşletme Şefliği 2020 yılı üretim ödenekli sıklık bakım ve ilk aralama bakım sahalarındaki üretim faaliyetleri yerinde denetlendi.

Bu sahalarda lif yonga ve yakacak odun üretiminin yanı sıra maden direği ve sırık üretiminin de yapıldığı görüldü. Üretim sonrası meşcerenin genel durumunun silvikültürel açıdan daha iyi duruma gelmesi memnuniyetle karşılanmış olup çalışmalara bu şekilde özenle devam edilmesi gerektiği, Bölge Müdürü Oktay Ayatay tarafından talimatlandırıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ