Erzurum Baro Başkanı Göğebakan: “Kıskanılan bir baro olduk”

ERZURUM BARO BAŞKANLIĞI'NI ÜÇ KEZ ÜST ESTE KAZANAN VE 4'ÜNCÜ KEZ ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN TALAT GÖĞEBAKAN, TÜRKİYE'DE KISKANILAN BİR BARO HALİNE GELDİKLERİNİ BELİRTTİ. TEK İSTEĞİNİN YÜZ YILIN YATIRIMI OLARAK DEĞERLENDİRDİĞİ BÖLG

Genel 17.08.2020 11:03:48 0
Erzurum Baro Başkanı Göğebakan: “Kıskanılan bir baro olduk”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.08.2020 11:03

Erzurum Baro Başkanlığı’nı üç kez üst este kazanan ve 4’üncü kez adaylığını açıklayan Talat Göğebakan, Türkiye’de kıskanılan bir baro haline geldiklerini belirtti. Tek isteğinin yüz yılın yatırımı olarak değerlendirdiği Bölge Staj Eğitim Merkezi ve Erzurum Barosu Sosyal Tesisleri inşaatını tamamlamak olduğunu söyleyen Göğebakan, "Yaptıklarımızla kıskanılır bir büro olduk" dedi.

100 Yıllık Yatırım

Göreve geldiği ilk günden itibaren kendisi ile birlikte görev alan yönetimi kurulu üyeleri ile birlikte gece- gündüz demeden çalışıp, Erzurum Barosunu hak ettiği yere getirdiklerini vurgulayan Talat Göğebakan, Erzurum Barosunun şehirde söz sahibi olduğunu belirtti. Başkanlığı döneminde yargı başta olmak üzere, TBB, STK, odalar ve Erzurum bürokrasisi ile baronun işbirliğini ve bağını kuvvetlendirip, çok güçlü bir baro oluşturduklarını kaydeden Başkan Talat Göğebakan, "Bana inanıp oyları ile üç kez üst üste bu görev layık görenleri utandırmadık. Çok şükür görevimizi layığı ile yerine getirdik. Yaptıklarımızın başında bana göre yüz yılın yatırımı olarak değerlendirdiğim Bölge Staj Eğitim Merkezi ve Erzurum Barosu Sosyal Tesisleri geliyor. 5 bin 600 metrekare kapalı alanı, 18 dönüm bahçesi bulunan 5 katlı sosyal tesisler Allah’ın izni ile girişimlerimiz sonucu önümüzdeki yıl tamamlanacak. Erzurum’daki avukatların cebinden tek kuruş çıkmadan 15 milyon liraya mal olması beklenen bir tesise kavuşacaklar. Böyle bir hizmet 100 yılda gelmedi, önümüzdeki yüzyılda da gelmeyecek. İşte bu yatırım bizi Türkiye’de kıskanılan bir baro haline getirmiştir. Binlerce avukatın görev aldığı başkent Ankara ve İstanbul’da bile böyle bir bina yok. Bu muhteşem sosyal tesisleri tamamlamak en büyük arzum" diye konuştu.

Sıkıntılar Giderildi

Yargının savunucusu olan hukukçulara görevi sırasında birçok katkıda bulunduklarının altını çizen Göğebakan, "Otoparkın bir bölümüne son derece modern bir 100 yıllık arşiv yaptık. Meslektaşlarımızın en büyük sorunlarından biri olan adliye ve baroya geldiklerinde otopark sıkıntısını çözdük. Üniversiteye ait otoparkı kiraladık. Avukat arkadaşlar buradan ücretsiz olarak yararlanıyor. Vale hizmetinin de bulunduğu otoparka araçlar plaka tanıma sistemi ile giriyor. Mevcut baromuzu baştan aşağı yeniledik. Adli yardım için görevlendirilen avukat gereğini yapar yapmaz ücretleri peşin olarak ödenir. Ayamayacağımız sorunumuz yok. Baromuza bağlı komisyonlar çok güzel ve örnek denebilecek çalışmalara imza atıyor. Birlik ve beraberlik içinde karşımıza çıkan tüm engelleri aşıyoruz" dedi.

Dördüncü Kez Aday

Dördüncü kez aday olmasının en büyük nedenlerinden birinin bu muhteşem tesisleri tamamlamak ve işletme rejimini baro lehine oluşturmak için olduğunu sözlerine ekleyen Göğebakan şunları söyledi:

"Şu an başkanlık seçimi için değil, hala görevde olduğum baro için çalışıyorum. Pandemi nedeniyle avukat arkadaşlarımızın sağlıklarını tehlikeye atmamak için bürolarında ziyaret etmeyi uygun görmüyorum. En çok enerjimi yeni yaptırılan binanın tamamlanmasına harcıyorum. Yarın ne olur bilinmez. Böylesine bir yatırımı Erzurum’a getirmek için çok mesafe kat ettik. Yaptırılması ve tamamlanmasında bir o kadar emek istiyor. Emeklerimizin boşa çıkmasını istemiyorum. Bu gerçekten 100 yılın yatırımı. Üç yıllık baro başkanlığı görevimizde gerek Ankara ve gerekse şehrimizde ikili ilişkileri sağlamlaştırdık. Çözemeyeceğimiz sıkıntımız kalmadı gibi."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ