Erzincan’da vergi usul kanunu bilgilendirilmesi yapıldı

Erzincan’da 19 Ekim 2019 Tarih Ve 30923 Sayılı Resmi Gazete Yayımlanan 509 Seri Nolu Vergi Usul Kanununda Yapılan Değişiklikler Ve Yeniliklere Dair Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Genel 20.12.2019 08:44:39 0
Erzincan’da vergi usul kanunu bilgilendirilmesi yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.12.2019 08:44

Erzincan’da 19 Ekim 2019 tarih ve 30923 sayılı resmi gazete yayımlanan 509 seri nolu vergi usul kanununda yapılan değişiklikler ve yeniliklere dair bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Erzincan’da 19 Ekim 2019 tarih ve 30923 sayılı resmi gazete yayımlanan 509 seri nolu vergi usul kanunun genel tebliği ile yapılan değişikler ve yenilikler Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ticaret odaları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarına bilgilendirme yapıldı. Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Defterdar Hüseyin Savan, “Vergi usul kanunu uyarınca düzenlenmesi zor olan belgelerin elektronik ortamda düzenlenmesine yönelik olarak yayımlanan tebligat gözden geçirilmiş tüm tarafların tek bir kaynaktan bilgilenmelerini temin edilmesi ve elektronik belge uygulamalarında bütünlüğün sağlanması amacıyla 509 seri nolu vergi usul kanunu tebliği düzenlenmiştir. Söz konusu tebliğin düzenlenmeler ile mevcut uygulamalarda olan elektronik fatura, elektronik arşiv, fatura elektronik irsaliye, elektronik defter, elektronik serbest meslek makbuzu ve elektronik bilete ek olarak elektronik sigorta belgesi, elektronik gider pusulası, elektronik dekont ve elektronik yatırım döviz alım satım belgeleri uygulamaya alınması belirli bir iş hasılasını geçen fatura tutarını geçen mükellefler ve bazı sektörlerde sisteme dahil edilerek mükelleflerin önemli bir kısmını kapsayan değişiklikler içermesi sebebiyle gelir idaresi başkanlığımızca ticaret odaları, meslek odaları gibi sivil toplum kuruluşlarıyla bilgilendirme toplantısının yapılması ön görülmüştür” diye konuştu.

“Bilişimde yaşanan gelişmeler gelir idaresi başkanlığının uygun hedefler ortaya koymasını sağladı”

İşletmelerin yoğun şekilde bilişim teknolojilerinden yararlanmaya başladığını ifade eden Savan, “19 Ekim 2019 tarih ve 30923 sayılı resmi gazete yayımlanan 509 seri nolu vergi usul kanunun genel tebliği ile değişiklikler ve yeniliklere dair yapılacak olan bilgilendirme toplantısı için buradayız. Günümüzde bilim teknolojileri sağladıkları verimlilik ve maliye avantajları gibi nedenlerle büyük bir hızla ilerlemektedir. Bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler hayatın her alanında etkisini göstermiş işletmeler iş süreçlerinde gittikçe daha yoğun bir şekilde bilişim teknolojilerinden yararlanmaya başlamıştır. Bu durum özellikle yüksek sayıda yasal defter, belge kayıt ile süreçleri kağıt ortamında yürütme durumunda olan mükelleflere yönelik gelişen teknolojiye uyumun yeni usul ve esasların belirlenmesinde zorunlu kılmaktadır. Diğer taraftan bilişim teknolojilerinde yaşanan ilerlemeler gelir idaresi başkanlığının gelişen teknolojiye uygun hedefler ortaya koymasını sağlamıştır. Başkanlık ekonomik aktiviteleri elektronik ortamda izlenen analiz etme, raporlama, elektronik ortamda denetimin alt yapısını oluşturma kağıt defter ve belge kullanımından kaynaklanan kağıt, tasdikleme, baskı, arşivleme, iletim, muhafaza, ibraz muhasebe entegrasyonu gibi maliyetleri azaltma belgelerde standart formatı oluşturma, düzenlenen belgelerin tarafları, düzenleyen ve alıcı arasında düzenli zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan bir sistem oluşturma, kamu hizmeti perdesini arttırma, mükelleflerin işlem yapma hızını arttırma, mükelleflerin vergi kanunlarına uyumalarının arttırılması ve kayıt dışının önlenmesi amacıyla yasal belgelerin elektronik ortamda elektronik belge olarak oluşturulmasına, düzenlenmesine, muhafazasına ve ibrazına ilişkin tebliğler yayımlanmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından Vergi Dairesi Müdür Yardımcıları Abdülmecid Ulutaş ve Kemal Tat, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Zeki Polat tarafından ticaret odaları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine 509 seri nolu vergi usul kanununda yapılan değişiklikler ve yeniliklere dair bilgilendirme sunumu yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ