Erzincan’da her 10 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde sosyal mesafe gözetilecek

Yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Erzincan’da her 10 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde sosyal mesafe gözetilecek.

Genel 15.12.2020 14:47:44 0
Erzincan’da her 10 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde sosyal mesafe gözetilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.12.2020 14:47

Yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Erzincan’da her 10 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde sosyal mesafe gözetilecek.

Erzincan’da Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nce alınan tedbirlere ilişkin ek kararlar alındı.

Sosyal mesafenin korunması öncelikli kararlara ilişkin şu bilgilendirme yapıldı:

“İlimiz genelinde salgınla etkin mücadele edebilmek için meclisimizin 30.11.2020 tarihli ve 11-12 sayılı kararının 7. ve 8. maddesi ile tüm belediye başkanlıklarınca kalabalık cadde ve meydanlar ile tüm pazaryerlerine girebilecek/aynı anda bulunabilecek kişi sayısının her 10 metrekareye 1 kişi olacak şekilde (metrekare ve alan büyüklüğü göz önünde bulundurularak) belirlenmesi, buna ilişkin gerekli fiziki tedbirler ile diğer önlemlerin eksiksiz alınması, uygun tanıtıcı ve bulunabilecek en fazla kişi sayısını belirten işaretlerin alanların giriş ve çıkışlarına konulması ve vatandaşlarımızın bu hususlarda bilgilendirilmesine karar verilmişti.

Bu kapsamda Erzincan Belediye Başkanlığınca Ordu Caddesi üzeri PTT binası önünden 13 Şubat Caddesi Manifaturacılar Sitesi hizasına ve Halitpaşa Caddesi Evfon Binası önünden Fevzipaşa Caddesi Kafetelli binası hizasına kadar Dörtyolu da kapsayacak şekilde toplam 25 bin metrekarelik alanda her 10 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde aynı anda en fazla 2500 kişi bulunacak şekilde gerekli tüm önlemlerin eksiksiz şekilde alınmasına ayrıca tüm pazaryerlerine girebilecek/aynı anda bulunabilecek kişi sayısının her 10 metrekareye 1 kişi olacak şekilde (metrekare ve alan büyüklüğü ölçülerek) belirlenmesine, uygun tanıtıcı ve bulunabilecek en fazla kişi sayısını belirten işaretlerin tüm pazaryerleri ve caddelerin giriş ve çıkışlarına konulmasına ve pazar yerleri ile belirtilen caddelerde tüm giriş ve çıkışlara bariyerleme yapılarak belediye başkanlığınca oluşturulacak denetim ekipleri tarafından denetimlerin aksatılmadan yapılmasına karar verilmiş olup, bu hususlarda alınan kararın ve daha önceki meclis kararlarımızın ilgili birim amirleri ve sıralı sorumlu amirler tarafından takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik ve Spor 3’te 3 yaptı


Van Spor

24 Erzincanspor’dan Olağanüstü Genel Kurul kararı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücüspor deplasmanda 8 gol yedi


Van Spor

Elazığspor yönetimi biletleri ücretsiz yaptı


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Yüksekova SK: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Silifke Belediyespor: 0


Van Spor

Iğdır FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 4 - Adana Demirspor: 1


Van Spor

Oltu 25 Mart Belediye Spor’dan farklı galibiyet: 6-1


Van Spor

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ