Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır: “Kuşkusuz, ilk emri “oku” olan bir dinin mensupları olarak öğretmenlerimizin üstlendiğiniz kutsal vazifenin değerinin idrakindeyiz”

Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Kuşkusuz, ilk emri “oku” olan bir dinin mensupları olarak öğretmenlerimizin üstlendiğiniz kutsal vazifenin değerinin idrakindeyiz??

Genel 24.11.2020 08:59:54 0
Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır: “Kuşkusuz, ilk emri “oku” olan bir dinin mensupları olarak öğretmenlerimizin üstlendiğiniz kutsal vazifenin değerinin idrakindeyiz”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.11.2020 08:59

Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Kuşkusuz, ilk emri “oku” olan bir dinin mensupları olarak öğretmenlerimizin üstlendiğiniz kutsal vazifenin değerinin idrakindeyiz” dedi.

Müftü Çakır, geleceği inşa etmede öğretmenlerin önemli bir görev üstlendiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Kur’an Kursları öğreticilerimiz ve değerli Öğretmenler! Geleceğimizi inşa etmede son derece önemli ve hayati bir görevi deruhte etmekte olan sizlerin, yüklendiğiniz misyon ve vizyon itibariyle her gününüzün ayrı bir önemi ve takdir edilmesi gereken vechesi vardır. Kuşkusuz, ilk emri “oku” olan bir dinin mensupları olarak üstlendiğiniz kutsal vazifenin değerinin idrakindeyiz. Öğretmenlik, öğreticilik “olmazsa olmaz” mesleğinin başında sizler geliyorsunuz. Nasıl ki bilmek, öğrenmek insanın fıtratında var olan bir olgu ise, bunu geliştirmek, terbiye etmek, doğru biçimde yönlendirmek ve bir yararlar manzûmesi olarak insanlığın önüne koymak ta sizlerin omuzlarına yüklenmiş bir zarurettir.

Bu yönüyle sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. İlim ve irfân yolunda yürümeye başladığımız ta ilk günden itibaren, sevgi, şefkat, fedakârlık ve büyük bir özveriyle, gece-gündüz demeden bizleri sarıp sarmalayan, bilgi, hikmetli davranış, üretkenlik gibi özellik ve güzelliklerle ufkumuzu açan, yolumuza ışık tutan hocalarımız, öğretmenlerimiz sayesinde bir bilinç ve başarı elde etmiş ve bunun semeresini hasad etmekteyiz.

Çocuklarımızın, gençlerimizin insanca yetişmelerinde büyük katkıları olan, her türlü fedâkârlığı esirgemeyen hocalarımıza minnet borçluyuz. Geleceğimizin temellerini atan birer sanatkârlar olarak, nesillerimizin kişilik hamurunu şekillendiren öğretmenlerimizi hocalarımızı 24 Kasım 2020 Öğretmenler Günü vesilesiyle bir kez daha yâd ediyor, emeklerine ve hizmetlerine teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu uğurda şehit olanlara, vefât edenlere de Cenâb-ı Allah’tan rahmetler diliyorum.

“İlim Çin’de bile olsa onu alın” düsturuyla bize ilmin kadr-u kıymetini ilk öğreten Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in öğretilerinden hareketle, bir “bilgi kirlenmesi” yaşadığımız günümüzde siz öğretici ve öğretmenlerimize çok daha büyük sorumluluklar düşmekte, hakkı bâtıldan ayıracak, toplumu sahih bilgiye kavuşturacak ve huzurlu bir hayat nizâmını sağlayacak bilgi gücü sizlerin elinizdedir.

Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten tebrik ediyorum. İçinde bulunduğumuz bu pandemi döneminin sona ermesini Cenâb-ı Allah’tan niyâz ederken, Kur’an kurslarımızın, okullarımızın tekrar öğrencilerle dolup taşmasını, eski coşkulu günlere kavuşmasını temenni ediyorum. Bu uğurda vazifesini ifa edip emekli olmuş hocalarımıza saygılarımı sunarken, vefât etmiş olanlarını da rahmetle yâd ediyorum.”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ