Erbakan'ın yakın koruması 28 Şubat'ı anlattı

Merhum başbakan Erbakan'ın yakın koruması Akyüz, 'Erbakan hocam 3 ay daha görevde kalabilseydi 28 Şubat sürecinin üstesinden gelecek iradeyi gösterecekti.' dedi.

Genel 27.02.2020 14:03:28 0
Erbakan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.02.2020 14:03

ANTALYA (AA) - Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkanvekili ve merhum başbakan Necmettin Erbakan'ın yakın koruması Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "postmodern darbe" olarak nitelenen 28 Şubat süreci denildiğinde aklına o dönemde yaşanan olayların, acıların tanıklarından ve mağdurlarından biri olan Necmettin Erbakan'ın geldiğini söyledi.

İrtica kılıfıyla vatandaşların düşünce ve inanç özgürlüğüne müdahale edilen dönemde yaşananları hiçbir zaman unutamayacağını dile getiren Akyüz, o dönem, başbakan olarak Milli Güvenlik Toplantısına katılan Necmettin Erbakan'ın silahların gölgesinde siyaseti dizayn etmeye çalışanlara karşı cesur bir mücadele ortaya koyduğunu ifade etti.

Akyüz, 28 Şubat'taki toplantıya ilişkin, "Saat 10.00-11.00 sıralarında Cumhurbaşkanlığına doğru yola çıktık. Bize kapıdan içeriye giremeyeceğimiz söylendi. 28 Şubat'ın kara zihniyetine karşı mücadele veren Erbakan hocamızı burada yaklaşık 10 saat boyunca bekledik." dedi.

28 Şubat'ı planlayanların, Erbakan'ın başbakan olduğu hükümeti bozmadan başarılı olamayacaklarını bildiğini aktaran Akyüz, "Onlar birtakım şeyler dayatmaya çalıştı, hocam bunlara direndi. Birtakım oyunlarla Erbakan hocamın hükümetini bozdular. İnsanları kandırdılar, parayla satın aldılar, tehdit ettiler. Erbakan hocam 3 ay daha görevde kalabilseydi 28 Şubat sürecinin üstesinden gelecek iradeyi gösterecekti." diye konuştu.

Bilgisi, inancı, azmi ve imanı ile Necmettin Erbakan'ın örnek bir lider olduğunu belirten Akyüz, şunları kaydetti:

"Erbakan hocanın hayal ettiklerini yaptırmamak için çaba gösterdiler, engellediler. Türkiye'nin birçok düşmanı var. Türkiye yaşadığı zorlu süreçlere rağmen dünyayı düzeltebilecek lider bir ülkedir. Dünyada şu an insanları mutsuz ve huzursuz eden, sömürüye dayalı perişan bir sistem hakim. Erbakan hocam bu sistemin yerine adil bir düzen kurmak için çabalıyordu. Siyonizm, hocamın büyük Türkiye ve yeni bir dünya kurma hayalini engellemek için harekete geçti. Engellediler ve bir daha kimse bunu hayal edemesin diye birçok önlem aldılar. Şu anda da bunun mücadelesi veriliyor. Onlar bir tarafta dünyayı kana bulamak istiyorlar. Bir tarafta da dünyayı düzene sokmak isteyen Türkiye var, sağduyulu insanlar var. Türkiye'de de maalesef karşı tarafın iş birlikçileri de var."

Akyüz, 28 Şubat ve benzeri darbe girişimlerinin bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Muhabir: Süleyman Elçin

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ