Engelsiz Eğitim Çalışanları sendikasından engelli çağrısı

Genel 16.12.2018 16:45:07 0
Engelsiz Eğitim Çalışanları sendikasından engelli çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.12.2018 16:45
Yeni kurulan Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası’nın Genel Başkanı Resul Partici, topluma çağrıda bulunarak, "Engellilerin topluma uyumu konusunda sorun yok, toplumun engelliye uyumu konusunda sıkıntı var"
Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Resul Partici, ülke genelindeki ilk ziyaretini Malatya’da gerçekleştirdi. Partici, beraberinde Genel Başkan vekili İbrahim Ünlü, Senikanın İnönü Üniversitesi temsilcisi Nurhan Sevinç, Malatya Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Aylin Aslan ile birlikte Malatya Valisi Aydın Baruş’u ziyaret ederek sendikal çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Nusret Akpolat ve Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Murat Asla’yı ziyaret eden Partici ve beraberindekiler son olarak sendikanın tanıtım toplantısına katıldı.
Genel Başkanı Resul Partici, kuruluş amaçlarının engelli, engelsiz tüm eğitim çalışanlarına iş yaşamlarında karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek olduğunu ifade etti. Partici, “Ülkemizde son yıllarda engelli bireyleri istihdamı noktasında kazanımlar elde edildi. Ancak iş yaşamında engelli bireylerin karşılaşmış oldukları problemler örseleyici şekilde maalesef devam etmektedir. Bu sorunları kadın, erkek, genç, yetişkin, engelli, engelsiz, memur, öğretmen, hizmetli fark etmeksizin tüm eğitim çalışanlarımızla çözeceğiz" dedi.
Yılın belli günlerinde kutlanan engelliler günlerine de değinen Partici, “Aslında bugünler kutlanacak gün değil, sadece engellilerin yaşamış oldukları sorunlara farkındalık oluşturma günüdür” dedi.
Engelli bireylerin topluma uyumu konusuna da katılmadığını dile getiren Partici, "Aslında bu cümleye kesinle katılmıyoruz. Engelli bireylerin topluma uyumu konusunda bir sorun yok, toplumun engelliye uyumu konusunda bir sıkıntı var. Örnek veriyorum. Engelliler için rampalar yapılır, görme engelliler için kaldırımlara kılavuz çizgiler yapılır. Fakat baktığımızda sağlıklı bireyler arabalarını rampaların önüne park eder yada esnaf kaldırımda kılavuz çizgilerin üstüne ürünleri koyar” ifadelerine yer verdi.
Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Aylin Aslan ise ziyarette "Böyle bir oluşuma ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Sendikamızın büyüyüp gelişmesine bizlerde katkı sağlayacağız. Sorunların çözümü noktasında hep birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ