Engellilere 'özürlü demeyin' çağrısı

Genel 4.12.2017 14:01:44 0
Engellilere
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.12.2017 14:01
Psikolojik Danışman Nurettin Kaplan, sosyal paylaşım sitelerinde engelli yerine, "sakat, özürlü"’ gibi ifadeler kullanıldığını belirterek, "Bu ifadeler ben ve benim gibi engelli arkadaşlarımı üzüyor” diye konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ‘Engelsiz İletişim’ konulu bir program düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Salonunda düzenlenen ve Vali Yardımcısı Ali Sakar ile Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları’nın da katıldığı programda, Psikolojik Danışman Nurettin Kaplan bir konuşma yaptı. Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğunu vurgulayan Kaplan, "Bu gün bizim için bayram günü değil. Üzülerek ifade edeyim ki bazı sosyal paylaşım sitelerinde engelli yerine, ‘sakat’, ‘özürlü’ gibi ifadeler kullanılıyor. Bu ifadeler ben ve benim gibi engelli arkadaşlarımı üzüyor. Türkiye nüfusunun yüzde 12’ si engelli. Bu çok ciddi bir rakam ve ülkemizde 12 milyon kişi engelli demek” ifadelerini kullandı.
Programda Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ziya Kesriklioğlu da bir konuşma yaptı. İnsana yapılan yatırımların daha uzun ömürlü olduğunu vurgulayan Ziya Kesriklioğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak fiziki birçok hizmet yapıyoruz. İnsana yapılan yatırımların daha uzun süreli olduğunu görüyoruz. Gönül ister ki daha çok şeyler yapalım. Geçmiş ile bugünü kıyasladığımızda önemli mesafeler aldığımızı görüyorum. Başbakanımız, 2018 yılında beş bin engelli kardeşimize istihdam sağlanacağını söyledi. 2002 yılına kadar engelli istihdamı beş bin iken şuan elli bini aştı. Çok şey değil ama geldiğimiz noktanın da küçümsenmemesi gereken bir nokta olduğunu söylüyorum” şeklinde konuştu.
Son olarak bir konuşma yapan Malatya Vali Yardımcısı Ali Sakar da son dönemlerde yapılan çalışmalar ve farkındalıklar ile önemli adımların atıldığını, toplumdaki her sağlıklı bireyin de bir engelli adayı olduğunu, bu gözle bakılırsa engelli kardeşlerimizin sıkıntılarının daha net anlaşılacağını söyledi.
Yoğun katılımın olduğu programda konuşmaların ardından engellilerin yaşadığı sıkıntıları dile getiren bir tiyatro gösterimi yapıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ