Engelliler Meclisinden ’Diyabet’ etkinliği

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi 'dünya Diyabet Günü' Kapsamında Diyabete Farkındalık Kazandırmak İçin Bilgilendirme Standı Açtı. Stantta Diyabet İle İlgili Bilgilendirmelerin Yanı Sıra Kan Şekeri Ölçümleri De Yapıldı.

Genel 19.11.2019 17:01:26 0
Engelliler Meclisinden ’Diyabet’ etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.11.2019 17:01

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi "Dünya Diyabet Günü" kapsamında diyabete farkındalık kazandırmak için bilgilendirme standı açtı. Stantta diyabet ile ilgili bilgilendirmelerin yanı sıra kan şekeri ölçümleri de yapıldı.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi halkı bilinçlendirmek, farkındalık oluşturmak, Dünya Diyabet Haftası ve Diyabet Gününü önemsemek, diyabet hastalarına dikkat çekmek amacıyla Havuzbaşı Kent Meydanına çadır kurdu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çadırda doktor ve hemşire ile birlikte yaklaşık 400 kişinin ücretsiz tansiyon, diyabet şeker ölçümü, boy ve kilo ölçümü yapıldı.

Tansiyon ve diyabet hastalığına yakalanma riski olan kişiler bilinçlendirilip, yapılan taramalarda diyabetik görülen kişiler ilgili uzman hekimlere yönlendirildi. Diyabetten nasıl korunulacağı uzman kişiler tarafından vatandaşlara anlatıldı.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, diyabet birçok hastalığa neden olan ve yaşam kalitesini düşüren ciddi bir hastalık olduğunu belirterek, “Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi bugün burada anlamlı ve önemli bir etkinliğe imza atmıştır. Halkımızın bu etkinliğe katılımı ve yoğun ilgisi amaçladığımız hedefimize ulaşmamızı sağladı. Vatandaşlarımızı tansiyon ve diyabet hakkında bilinçlendirilip bu tür rahatsızlıklardan hastalığa yakalanmadan önce nasıl önlemlerin alacağı halkımıza uzman kişiler aracılığı ile aktardık” dedi.

Keleşoğlu, 14-21 Kasım tarihleri arasında kutlanan Dünya Diyabet Haftası ve Dünya Diyabet Günü kapsamında “Diyabetin Farkında Olun, Farklı Olun” temasıyla bir etkinlik düzenlediklerini hatırlatarak, “Etkinlikte, hasta ve hasta yakınlarına ücretsiz tansiyon, diyabet şeker ölçümü, boy ve kilo ölçümü yaptık. Meclis Koordinatörü Keleşoğlu, Diyabet mücadele edilmesi gereken ve yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır. Son 15 yıl içinde Türkiye’deki diyabet hastası sayısının yaklaşık 3 katına çıkması bu konuda daha dikkatli olmamız gerektiğini ortaya koyuyor. Dünya genelinde her 6 saniyede 1 kişi diyabet nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Diyabet; tedavi ve takip edilmediği takdirde, kalp krizi, inme, körlük, böbrek yetmezliği ve diyabetik ayak gibi sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme ve obezitedeki artışın bu sonuca çok önemli katkısı olduğu bilinmektedir. Biz bu farkındalığı artırarak ve zamanında önlem alarak hastalığı olabildiğince azaltmak istiyoruz. Halkımızın bilinçlendirilmesi amacıyla bu tür faaliyetler düzenliyoruz. Diyabet kan şekerinin hücre dışında ve kanda yükselmesiyle ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Diyabet binlerce yıldır bilinen bir hastalık. Ama son 50 yıldır giderek çok sık görülür oldu. Artık bir salgın olarak tanımlanıyor. Dünya Diyabet Günü ve sonrasında, ülkemizde de çok yaygın olan bu hastalıktan nasıl korunulacağı mercek altına alınıyor” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ