Engelli vatandaşlara ücretsiz EKPSS kursu

Genel 23.10.2017 12:26:42 0
Engelli vatandaşlara ücretsiz EKPSS kursu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.10.2017 12:26
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere yönelik olarak düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) ücretsiz hazırlık kursları devam ediyor. 2010 yılından bu yana EKPSS kurslarına devam eden 770 engelliden 350’si memur olarak atandı.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ile Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen 2017 yılı hazırlık kursuna bu yıl 214 engelli kursiyer müracaat etti.
Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulunda Cumartesi-Pazar günleri gerçekleştirilecek olan kurslarda kursiyerlere, Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Anayasa ve Özel Eğitim branşlarında eğitimler verilecek.
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı eğitimlerinin başlaması nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulunda bir program düzenlendi. Düzenlenen programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı kurslarının bu yıl 7.’ sini düzenliyoruz. Bugüne kadar kurslarımıza katılan yaklaşık 800 engelli vatandaşımızın 350’sinin memur olarak atamaları yapıldı. Kurslarımızla büyük bir başarıyı yakalamış bulunmaktayız. Kurslarımızda verilen derslere gerekli duyarlılığı gösterdiğinizde inanıyorum ki sınavı rahatlıkla kazanacaksınız. Kursiyerlerimize Büyükşehir Belediyesi olarak kaynak desteği de sağlıyoruz. Bu kursların engelli kardeşlerimiz için çok önemli olduğuna ve çalışılınca her şeyin başarılacağına inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonrada bu kurslarımızı düzenlemeye devam edeceğiz. Bütün kursiyerlerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Ekim ayı itibariyle başlayan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na hazırlık kursları, 2018 Nisan ayında sona erecek.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ