Engelli vatandaş İŞKUR’dan aldığı destekle kendi işini kurdu

– ERZURUM OLTU İLÇESİNDE YAŞAYAN VE KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYEN ENGELLİ VATANDAŞ BEYCAN ONAT , İŞKUR’UN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK PROJESİNDEN FAYDALANARAK İŞ KURMA HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Genel 18.09.2020 10:31:46 0
Engelli vatandaş İŞKUR’dan aldığı destekle kendi işini kurdu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.09.2020 10:31

Erzurum Oltu ilçesinde yaşayan ve kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaş Beycan Onat , İŞKUR’un engelli ve eski hükümlülere yönelik projesinden faydalanarak iş kurma hayalini gerçekleştirdi.

“Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje” kapsamında Kendi İşini Kurmak isteyen Engelli vatandaş Beycan Onat’ın hayali gerçek oldu. Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne kayıtlı olan Beycan Onat , kendi işini kurmasının mutluluğunu şu sözleriyle paylaştı: “Erzurum İŞKUR İl Müdürlüğü personellerinin ilçemizde bilgilendirme toplantısı yaptıklarında kendi işini kurma projesi ilgisini çekiyor. Sonrasında detayları öğrenmek için Erzurum İŞKUR İl Müdürlüğü ilgili personelleriyle görüştüm. Bana ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı oldular. Hatta beni cesaretlendirdiklerini söyleyebilirim. Çünkü yapılmış örnek projeleri gördüm. Engelli bir birey olarak iş arıyordum ama kendi işimin patronu oldum. Destek veren başta İŞKUR il Müdürlüğü olmak üzere herkesten Allah razı olsun.”

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu İl Müdürlüğü olarak işçi ve işverenin her zaman yanında olduklarını engelli ve eski hükümlü projeleriyle vatandaşı desteklediklerini aynı zamanda açılışını yaptıkları bu proje ile de gerek Oltu gerekse tüm il ilçede bireylere bir örnek teşkil edip eski hükümlü ve engelli bireyleri teşvik etmesini temenni ettiğini söyledi.

Mutlu, “Kurumumuza Engelli Hibe Desteği için başvuruda bulunmuş, hazırlamış olduğu proje kapsamında 36 bin 600 TL hibe alarak Erzurum Oltu İlçesinde oto -lastik tamiri işyerini açarak kendi işini kurdu. İşyeri içinde bol kazançlı ve başarı bir işletme haline gelmesi en büyük temennimizdir” şeklinde konuştu.

İşyerinin açılışına Oltu kaymakamı Şenol Turan, Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu’nun katılımıyla oto-lastik tamirci olarak işyerinin açılışı töreni gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ