En yaşlı nüfusa sahip ilçede, yaşlılara sazlı sözlü konser

TÜRKİYE’NİN EN YAŞLI NÜFUSUNA SAHİP ELAZIĞ’IN AĞIN İLÇESİNDE, SOKAĞA ÇIKMALARI YASAK OLAN 65 YAŞ ÜSTÜNDEKİLER İÇİN 'EVDE KAL AĞIN BİZ SİZİN İÇİN ÇALAR SİZİN İÇİN SÖYLERİZ' SLOGANIYLA SAZLI SÖZLÜ KONSER VERİLİYOR.

Genel 13.04.2020 10:54:46 0
En yaşlı nüfusa sahip ilçede, yaşlılara sazlı sözlü konser
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.04.2020 10:54

Türkiye’nin en yaşlı nüfusuna sahip Elazığ’ın Ağın ilçesinde, sokağa çıkmaları yasak olan 65 yaş üstündekiler için "Evde Kal Ağın Biz Sizin İçin Çalar Sizin İçin Söyleriz" sloganıyla sazlı sözlü konser veriliyor.

Ağın ilçesi 65 yaş ve üzerindekilerin toplam nüfusuna oranıyla, ülke genelinde "en yaşlı ilçe" sıralamasında ilk sırada yer alıyor. 2 bin 781 nüfusa sahip olan "Sakin Şehir" yolunda başvurusu da bulunan ilçede de ise Korona virüse yönelik Valilik koordinesinde İlçe Kaymakamlığı tarafından özel önemler alınmasının ardından sosyal çalışmalar da yapılıyor. İlçede evden çıkması kısıtlananlara Vefa Sosyal Destek Grubu hizmet verirken, sosyal etkinler kapsamında da müzik öğretmenleri tarafından konserler düzenleniyor. Yaşlıların oturduğu evlerin önlerine giden ekip, saz çalıp, türküler söyleyerek onların evde canlarının sıkılmamasını sağlıyor. Ayrıca, alının sıkı tedbirler kapsamında Kaymakam Fatih Cıdıroğlu’nun koordinesinde hem Malatya hemde Erzincan’a geçiş yollarının kapatıldığı ilçede Elazığ ile bağlantı yolunda da kontrollü ulaşım sağlanmaya devam ediyor.

Son dönemde dünyayı saran Covid-19 sebebi ile 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların evlerinde kaldıklarını aktaran Ağın Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu, “Bizde Bakanlığımızın kurduğu Vefa Sosyal destek grupları olarak vatandaşlarımızın yeme, içme ve sağlık ihtiyaçları dahil her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bunun yanında yaşlı vatandaşlarımızı evde nasıl tutabiliriz diye düşünürken Vefa Sosyal Destek grubu arkadaşlarımızla birlikte ‘Evde Kal Ağın Biz Sizin İçin Çalar Sizin İçin Söyleriz’ şeklinde bir proje ortaya çıkardık. Buna başta ilçemizdeki müzik öğretmenleri ve arkadaşları olan Elazığ’da ki sanatçılarımız da destek verdi. Vatandaşlarımızın evlerinin önlerinde çalarak söylüyoruz ve onları eğlendirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlar projemizden oldukça memnun"dedi.

İlçede müzik öğretmeni olarak görev yaptığını aktaran İbrahim İrehan, “Bu ilçe Türkiye geneli yaşlı nüfusu en fazla olan ilçemiz o yüzden bizler elimizden geldiğince yaşlı amca ve teyzelerimizi eğlendirmek için bir nebze de olsa bu günleri unutturmak için buralara geldik. Şuan da bütün Ağınlılar için bizler buradayız. Ne zaman isterlerse bizler onların emrindeyiz. Vatandaşlar genelde sıcak karşılıyorlar. Ağın Kaymakamlığının yapmış olduğu bu uygulamadan genel olarak memnunlar. Bizler de memnunuz onları eğlendirmek birlikte türküler söylemek bu zor zamanlarda onlarla beraber olmak bizim de hoşumuza gidiyor. Bizler de yaptığımız işten zevk alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ