Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya: Ölümlü kaza oranı yüzde 30 azaldı

Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya, '2019 yılının ilk 5 aylık rakamlarına baktığımızda, 2018 yılının ilk 5 ayına göre ölümlü kazalarda yüzde 30'un üzerinde azalma var.' dedi.

Genel 3.06.2019 15:21:26 0
Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya: Ölümlü kaza oranı yüzde 30 azaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.06.2019 15:21

KIRIKKALE

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, bu yılın ilk 5 ayında ölümlü kazaların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 azaldığını bildirdi.

Uzunkaya, ulaşımda 43 ilin geçiş noktasında yer alan ve "kilit kavşak" olarak adlandırılan Kırıkkale'de, Bölge Trafik Müdürlüğü önündeki trafik kontrol noktasını ziyaret ederek, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu'dan bilgi aldı.

Uzunkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram dolayısıyla yoğunluk bulunan güzergahlarda tüm trafik personelinin trafiğin tanzimi için yollarda görev aldığını söyledi.

"Tedbirler 10 Haziran'a kadar devam edecek"

Bu yıl 9 gün olan Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 11 gün boyunca trafik tedbirleri planladıklarını, 10 Haziran'a kadar tedbirlerin devam edeceğini aktaran Uzunkaya, şöyle konuştu:

"Şu anda bulunduğumuz kontrol noktası, Karadeniz gidiş istikametinde yoğunluğu olan bölge, trafik önü. Bayram tatilinin başlamasıyla daha önceki araç yoğunluğunun 2-2,5 katı bir artış dikkat çekiyor. Cuma gününden itibaren de dönüş yolunda trafik olacak. Yaptığımız denetimlerde bu bayramda önceki bayramlarda olduğu gibi 9 günlük tatil olmasına ve geniş zamana yayılmasına rağmen normal günlük trafiğin asgari 2 katı, bazı yerlerde 3-3,5 katına çıkan bir araç yoğunluğu olduğunu görüyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, İstanbul-Bolu arası ve Balıkesir Karacabey güzergahında denetlemelerde bulundu. Bakan yardımcılarımız, Jandarma Genel Komutanımız, tüm valililerimiz, emniyet müdürlerimiz ve il jandarma komutanlarımız bayram boyunca yollarda, sokaklarda. Bütün bunların tek bir amacı var; bir insanımızın dahi ölümünü engelleyecek bir katkı sağlayabilirsek, bütün bu çekilen zahmetlere, yorgunluklara değer diye düşünüyoruz. Bir insanın ölümü, bir alemin ölümü gibidir."

Uzunkaya, bayramın tadını kaçıracak ölümlerin, yaralanmaların, acıların olmaması için bütün personelle çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Bayram tatilinin ilk 3 günündeki ölümlü kazaların önceki yılların yüzde 30-40 daha altında olduğunu belirten Uzunkaya, şunları kaydetti:

"Bu oldukça memnuniyet verici bir durum. Biz hiçbir insanımız ölmesin istiyoruz ama maalesef bunu bir türlü sağlayamadık. Her zaman 'Hiç olmazsa bu bayram ölüm olmasın' ya da 'Bir gün dahi olsa trafik kazasında ölüm haberini almayacağımız bir günü toplum ve millet olarak başarabilir miyiz' diyoruz. Esasında istenirse başarılabileceğine inanıyoruz. 2019 yılının ilk 5 aylık rakamlarına baktığımızda, 2018 yılının ilk 5 ayına göre ölümlü kazalarda yüzde 30'un üzerinde azalma var. Yaralanmalı kazalarda yüzde 13'ün üzerinde, yaralı sayısında yüzde 14, tüm kazalarda ise yüzde 13 azalma var. Ölüm sayılarında da bir önceki yılın ilk 5 ayına göre, yüzde 37 üzerinde bir azalma var. Geçen yıl topyekün kampanya ile çok şükür büyük bir köy nüfusunu veya iki köy nüfusu kadar insanın ölümünü engellemiş olduk."

"Her yıl bir ilçe nüfusu trafik kazasında kayboluyor"

Türkiye'de her yıl 7 binin üzerinde insanın trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini ifade eden Uzunkaya, şöyle konuştu:

"Bu rakam orta büyüklükte bir ilçe nüfusuna eş. Bu demektir ki her yıl bir ilçe nüfusu trafik kazasında kayboluyor, heba ediliyor. Yine geçtiğimiz yılların rakamlarına baktığımızda her yıl 300-350 bin arasında insanımız trafik kazalarında yaralanıyor veya sakat kalıyor. Bu da her yıl bir il nüfusunun 7'den 70'e yaralanıp sakat kalmasına eş. Yine trafik kazalarının ülkemize maddi yönden maliyetinin de 46 ile 50 milyar lira civarında bir bütçe oluşturduğunu görüyoruz. Yani işin hem insan hem ekonomik hem de ülkemizin imajı açısından görüntüsü itibarıyla olumsuzluğa yol açan bir kaybı var. Bütün bunların önlenmesi, vatandaşların salimen bayramlarına, tatillerine gidip dönmesi için yapılacak olan şey, sadece trafik kurallarına ve görevlilerin uyarılarına riayet etmek."

Uygulama sırasında kontrol için durdurulan araçlardaki sürücülerle sohbet eden Uzunkaya, araçlardaki çocuklara kırmızı düdük, trafik karnesi, şapka, tişört ve çikolata hediye etti.

Muhabir: Fatih Gökmen

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ