Elektronik kelepçe anlatıldı

Malatya’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında Kamu, Kurum Ve Kuruluş Temsilcilerine Elektronik Kelepçe Anlatıldı.

Genel 4.11.2019 15:51:42 0
Elektronik kelepçe anlatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.11.2019 15:51

Malatya’da kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında kamu, kurum ve kuruluş temsilcilerine elektronik kelepçe anlatıldı.

Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme Merkezi tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında teknik yöntemlerle takip sistemlerinin kullanılmasına yönelik uygulama çerçevesinde kamu, kurum ve kuruluş temsilcilerine elektronik kelepçe hakkında eğitim semineri verildi.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen eğitime Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Aslıhan Doğan ve Çağrı Ciltaş, Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı Elektronik İzleme Şube Müdürlüğü Uzmanı Ali Gültekin, Şiddet Önleme Merkezi Müdiresi Mukaddes Şahin ve çok sayıda kamu kurumu temsilcisi katıldı.

Eğitim seminerinde konuşan Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, “Önemli bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddet kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal yaşamda yerlerini alma haklarından çeşitli biçimlerde yoksun kalmalarına, fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları yaşamalarına sakat kalmalarına ve hatta yaşamalarını yitirmelerine neden olmaktadır. Bakanlığımız, kadına yönelik şiddetin kabul edilmez olduğu inancıyla kadına yönelik şiddetle mücadele yasal çalışmalar, eğitim ve farkındalık artırma çalışmaları kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu artırma, şiddet mağduru kadınların korunması ve desteklenmesine yönelik kurumsal mekanizmaların güçlendirilmesi başlıkları altında çok boyutlu ve tüm tarafların katkısı ile kararlılıkla sürdürmektedir. Malatya’da Kadına yönelik şiddet konusundaki farkındalığı artırmak için çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Bulut’un konuşmasının ardından Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcıları Aslıhan Doğan ve Çağrı Ciltaş tarafından katılımcılara uygulama hakkında bilgi verirken elektronik kelepçe hakkında da Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı Elektronik İzleme Şube Müdürlüğü Uzmanı Ali Gültekin bilgi verdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ