Elazığlı depremzedelerden İzmir’e manevi destek

İZMİRLİ DEPREMZEDELERİN HER DAİM YANINDA OLDUKLARINI BELİRTEN HÜLYA KARA, “BÜYÜK ACI YAŞIYORUZ. BİZ DE 24 OCAK’TA GEÇİRDİĞİMİZ BİR DEPREMDEN DOLAYI HEPİMİZ MAĞDURUZ. ŞUAN İZMİRLİLERİ EN ÇOK ANLAYAN BİZLERİZ. ONLAR DA KARDE

Genel 31.10.2020 11:28:31 0
Elazığlı depremzedelerden İzmir’e  manevi destek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.10.2020 11:28

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen depremde evlerini ve yakınlarını kaybederek geçici barınma merkezi olan konteyner kentlerde kalan depremzedeler, İzmir’e destek verdi. İzmirle birlikte aynı acıyı bir kez daha yaşadıklarını ve devletin kendilerine olduğu gibi İzmir’e de her türlü yardımı yapacağını dile getiren depremzedeler, her zaman İzmir’li vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetmiş ve 20 binden fazla konut ağır hasar görmüştü. Depremin yaralarının sarılmaya devam ettiği Elazığ’da evlerini ve yakınlarını kaybederek konteyner kentte kalan depremzedeler, 6.6 büyüklüğünde deprem ile aynı kaderi yaşayan İzmir’i yalnız bırakmadı. Aynı acıyı bir kez daha yaşadıklarını aktaran depremzedeler, her zaman İzmirli vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Devletin kendilerine olduğunu gibi İzmir’e de her türlü yardımı yapacağını ifade eden depremzedeler, tüm ülkenin bir kardeş tek cumhuriyet olduğunu vurguladı.

“24 Ocak’ta ne yaşadıysak aynısını dün yine yaşadık”

İzmirli depremzedelerin her daim yanında olduklarını belirten Hülya Kara, “Büyük acı yaşıyoruz. Biz de 24 Ocak’ta geçirdiğimiz bir depremden dolayı hepimiz mağduruz. Şuan İzmirlileri en çok anlayan bizleriz. Onlar da kardeşlerimiz, canlarımız. Gerçekten şuan bir şeyleri ifade etmek çok zor. Çünkü çok zor anlar yaşadık. Her zaman için İzmirlilerin yanındayız, her zamanda destek veriyoruz. Biz Elazığlı olarak depremzede olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmesinler. Elimizden ne geliyor ve gerekiyorsa yapmaya hazırız. Çok geçmiş olsun. Ölenlere rahmet, kalanlara da acil şifalar diliyoruz. Depremde evim yıkıldı, şuan konteyner kentteyiz. Yani ne olacağımız şuan belirsiz ama devletimize güveniyoruz. İçişleri Bakanımız ile Valimize gerçekten güvenimiz sonsuz. Burada hiçbir zaman mağdur edilmedik, her zaman desteklerini gördük. İzmir için de aynı şeyin olacağından eminim. Yeter ki devletimize güvensinler. Biz de bu durumun aynısını yaşadık. Yine kendi elimizle komşumuzun enkaz altından çıkarıldığını gördük. Acımız gerçekten çok büyük. Yani 24 Ocak’ta ne yaşadıysak aynısını dün yine yaşadık. Yani onlar değil de biz yaşamış gibi olduk” dedi.

“Hepimiz bir kardeşiz ve tek cumhuriyetiz”

İzmir’deki vatandaşların hissettiklerini en iyi kendilerinin anlayacağını dile getiren Tayfun Ayvat, “Çünkü 24 Ocak’ta Elazığ’da deprem oldu. Allah yardım etsin. Onlarda bizim bir kardeşimiz. Herhangi bir ne yapılması gerekiyorsa buradayız. Çünkü 24 Ocak depremini gördük ve yaşadık. Onların ne hissettiğini biliyoruz. Allah yardımcıları olsun. Devletimiz zaten başlarında. Allah esirgemesin. Onların da bize yardım ettiği günleri hiç unutmuyoruz. Hepimiz bir kardeşi ve tek cumhuriyetiz” diye konuştu.

“Devletine güvensinler, sürekli arkamızda”

İzmirli depremzedelere destek verdiklerini aktaran Sedat Gündüz, “Onlara destek veriyoruz. Çok geçmiş olsun. O acıyı biz de yaşadık. Neyin ne olduğunu gördük yani. Allah yar ve yardımcıları olsun. 24 Ocakta depremi yaşadık ve ondan sonra devletimiz bizi konteynerlere yerleştirdi ve tüm imkanları bize sağladı. Onlara da aynı imkanları versinler. Devletine güvensinler, sürekli arkamızda . Çok büyük bir acı. Biz 41 vatandaşımızı kaybettik. Allah, yardımcıları olsun. Biz de İzmir’e her konuda yardımcı oluruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ