Elazığ'dan Arakan'a yardım kampanyası

Genel 2.12.2017 14:56:55 0
Elazığ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.12.2017 14:56
Elazığ’da, Arakan’daki Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldı.
Yardım Kampanyası, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Arakan’daki Müslümanların durumunu anlatan fotoğraf sergisi ile başladı. ‘Sessiz Çığlığa Sessiz kalma’ sloganıyla başlatılan ve 20 gün boyunca meydanda toplanacak yardımların Arakan’a gönderileceği belirtildi.
Kampanyanın açılışında konuşan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Bütün dünya bu işkenceye sessiz kalırken, gözünü kapatırken 3 maymunları oynarken sadece ülkemizde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan cesur bir ses ortaya çıkardı. Yardım elini uzattı ve Arakan’daki Müslümanları orada ki kamplara yerleştirdi. Kamplara da yardım yine Türkiye’den yapılıyor. Sadece dünyada zulüm gören Müslümanlara değil bütün mazlumlara uzanan el Türkiye’den uzanan eldir. Arakan’a gidip belki fiilen mücadele edemiyoruz. Ancak başlattığımız bu yardım kampanyası Arakan’daki Müslümanlara derman olacak onlara Elazığ’dan uzanan bir merhamet eli olacak” dedi.
Kuzey Yarım Kürenin refah seviyesinin tamamen güney yarım kürenin sömürülmesinden kaynaklandığını dile getiren AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar ise “Bu medeniyetin bizi getirdiği nokta bugün Arakan, Filistin, Somali, Irak, Suriye’de yaşanıyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bizim buna dair hep itirazlarımız oldu. ’One Minute, Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek itirazlarımızı dile getirdik. Bunu söylemekle kalmadık kalkıp dünyanın seyirci kaldığı ve gitmeye adeta çekindiği bir noktada cumhurbaşkanımız Somali’de kamplara gitti ve dünyanın dikkatini oraya çekti" ifadelerini kullandı.
Türkiye olarak duyarlılığın her zaman devam ettiğini de aktaran Serdar, "Hükümet olarak böyle yaklaştık. Tüm bu zor şartlara rağmen atmamız gereken adımları attık, uzanmamız gereken yerlere devlet olarak uzandık. Bunları cumhurbaşkanımızın oluşturduğu politikalar ve hükümet olarak yaklaşımımız olarak ortaya koyduk”diyerek sözlerini tamamladı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ