Elazığ’da sosyal mesafeli bayram namazı

Elazığ’da Korana Virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafeli olarak camilerde bayram namazı kılınırken , Vali Erkaya Yırık salgının devam ettiğini belirterek uyarıda bulundu.

Genel 31.07.2020 07:56:00 0
Elazığ’da sosyal mesafeli bayram namazı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.07.2020 07:56

Elazığ’da Korana Virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafeli olarak camilerde bayram namazı kılınırken , Vali Erkaya Yırık salgının devam ettiğini belirterek uyarıda bulundu.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da vatandaşlar, Kurban Bayram namazı için sabahın erken saatlerinde camileri doldurdu. Hep birlikte sosyal mesafe kuralına uyarak saf tutan vatandaşlar, bayram namazını kıldı. Namazın ardından tekbirlerle minbere çıkan imamlar bayramın anlam ve önemini anlatan hutbe verdi.

İmam-ı Azam Camii’nde bayram namazına katılan Vali Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel’de vatandaşlarla gönül selamı ile bayramlaştı.

Salgının devam ettiğini belirten Vali Erkaya Yırık, “Artmaması içinde buna dikkat göstermemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı vesilesi ile bu kuralara yüzde yüz uymuş durumda. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kurban Bayramının birinci günü. Bayramlar bizim milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, elinde var olanın dar olanı anladığı önemli günlerimiz. İnsanlarımızın kadim geleneği dolayısıyla kucaklaştığı akrabalık zincirlerinin pekiştiği güzel günlerdir. Elazığımız da sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına üst düzey uyulduğu bir bayram olsun” dedi.

Bayramların birlik ve beraberlik günü olduğun dile getiren Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, “Millet olma bilincini artıran önemli günlerdir. Bu günlerde milletimize daha kenetlenerek, ziyaretler yaparak ve kimsesizleri hatırlayarak geçirmek gerek. Bu bayramı biraz buruk geçiriyoruz. Ramazan Bayramını kılamamıştık. Camilerimiz tekrar açıldı. Bayram namazını kıldık” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ