Elazığ'da sağlık çalışanları gönüllü maske üretiyor

Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesindeki sağlık çalışanları, koranavirüsle mücadeleye katkı için gönüllü olarak koruyucu maske üretimi yapıyor.

Genel 31.03.2020 14:11:44 0
Elazığ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.03.2020 14:11

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da sağlık çalışanları, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koranavirüsle mücadeleye katkı amacıyla gönüllü olarak, günlük 600 maske üretiyor.

Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesindeki sağlık çalışanları, hem kendi ihtiyaçlarını karşılamak hem de diğer kurumların maske ihtiyacına destek vermek amacıyla maske üretimine başladı.

Başhekim Nilüfer Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küresel bir tehdit oluşturan koronavirüse karşı hastane olarak gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirtti.

Koronavirüsten korunmak ve yayılımını en aza indirmek amacıyla yayımlanan genelge kapsamında, hastanelerinde esnek çalışma yöntemine geçtiklerini, hijyen kurallarını en üst seviyede uyguladıklarını ifade eden Kılıç, yakın temas kurmama, maske ve eldiven kullanımı gibi önlemler aldıklarını söyledi.

8 personel üretiyor

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığının, ihtiyaç duydukları koruyucu maskeyi göndermesine rağmen talepteki artış nedeniyle devlete yük olmamak için kendi maskelerini kendilerinin ürettiklerini aktaran Kılıç, şöyle konuştu:

"Hazır kurulu aktivite merkezimiz olduğundan böyle bir üretimi kendimiz yaparak devletimize destek olmak istedik. Burada 8 personelimizle birlikte günlük 600 maske üretimi yapıyoruz. Daha sonra bunların sterilizasyonunu gerçekleştirip paketliyoruz. Ürettiğimiz maskelerin yaklaşık yüzde 60'ını kendi hastanemizde kullanıyoruz, kalan yüzde 40'ını da İl Sağlık Müdürlüğümüze teslim ediyoruz. Amacımız bu zor günlerde bizim de devletimize katkımızın olmasıdır"

"Her kurum kendi maskesini üretebilir"

Aktivite sorumlusu hemşire Reyhan Sekin, koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini, ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde, alınan tedbirlere uyarak bu zorlu sürecin üstesinden geleceklerine inandığını söyledi.

Alınan tedbirler doğrultusunda ihtiyaç duyulan koruyucu maske, eldiven, dezenfektan gibi malzemelere erişimin kolaylaştırılması gerektiğini, bu çerçevede hastanelerinde gönüllü olarak maske üretimi yaptıklarını vurgulan Sekin, şunları kaydetti:

"Daha önce aktivite merkezi olarak kullandığımız bu alanda hastalarımızla etkinlikler yapıyorduk. Koronavirüsten sonra maskeye ihtiyaç olduğundan biz de maske üretimi yapmaya karar verdik. Onun için Halk Eğitim Merkezi hocalarımızın gözetiminde maske üretimine başladık. Maske üretimini, gerektiğinde kolaylıkla her kurum kendi bünyesinde yapabilir. Malzemeleri ve bunları dikebilecek kişileri sağladıktan sonra kolaylıkla dikebilir."

Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü İsmet Erdem ise herkesin, çevresindeki insanların yaşam hakkına saygılı olması gerektiğini belirtti.

Dışarı çıkmak zorunda olanların sosyal mesafeyi koruyarak, hijyen kurallarına dikkat etmesi gerektiğini belirten Erdem, bu çerçevede hem kendi kullanımları hem de diğer kurumlara destek olabilmek adına maske üretimi yaptıklarını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ