Elazığ'da 'Kudüs ve Arakan' paneli

Genel 2.01.2018 09:24:25 0
Elazığ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Elazığ’da "Kudüs ve Arakan" paneli düzenlendi.
İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Elazığ Şubesi tarafından Elazığ Belediyesi Kültür Merkezinde "Kudüs ve Arakan" paneli düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan panelde Kudüs ve Arakan’da yaşanan olaylara değinildi.
Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın İslam ümmetinin kanayan bir yarası olduğunu belirten İHH Gazze eski temsilcisi Mehmet Kaya, “Her birlikteliğimizde bunu söylemeye çalışıyoruz. Bu yara sadece o bölgede yaşayan ve hayatını devam ettirmeye çalışan kardeşlerimizin üzerine bırakılmış. İslam ümmetinin üç kutsalından bir tanesi olan Mescid-i Aksa’nın sorumluluğunu onların omuzlarında bırakmışız ve bu yükle ile mücadelelerine devam ediyorlar” dedi.
İngilizlerin 1824 tarihinde Budistlerle Müslümanlar arasında bir çatışma çıkarmaya başladıklarını dile getiren İHH Yayınlar Editörü Erhan İdiz, “Bazen Müslümanları bazen Budistleri destekliyorlar. Bu uzun süre içinde etkili bir ayrıştırma ya yol açtı. İngilizler 1940’ da artık bölgeden çekilmeye başlayınca iki düşman halk kalıyor. Budistler orada daha güçlü daha ve etkili. Hemen yanı başlarında Çin ve Budist ülkeler var.1942 yılında bunu fırsat bilin Budistler, Müslümanlara karşı ilk ciddi katliama başlıyor ve 150 bin Müslümanı mızraklarla katlediyorlar. Son olarak 2016 ve 2017 yılındaki katliamlara hepiniz şahit oldunuz. Orada ki insanların hiçbir hakkı bulunmamaktadır. Vatandaşlık kimliklerini alamıyorlar. Buda okumalarına ve ticaret yapmalarına engel oluyor” diye konuştu.
Panele, İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç, İHH Gazze eski temsilcisi Mehmet Kaya, İHH Yayınlar Editörü Erhan İdız, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem