Elazığ’da karın 1,5 metreye yaklaştığı Hazarbaba da kayak keyfi başladı

Elazığ’da göl manzaralı Hazarbaba Dağı’nda kar kalınlığı 1,5 metreye yaklaşırken sezonun açılmasıyla birlikte, kayak severler keyfini çıkarttı.Hafta içi 2 gün devam eden yoğun kar yağışının ardından Sivrice ilçesinde buluna

Genel 30.12.2018 11:38:47 0
Elazığ’da karın 1,5 metreye yaklaştığı Hazarbaba da kayak keyfi başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.12.2018 11:38

Elazığ’da göl manzaralı Hazarbaba Dağı’nda kar kalınlığı 1,5 metreye yaklaşırken sezonun açılmasıyla birlikte, kayak severler keyfini çıkarttı.

Hafta içi 2 gün devam eden yoğun kar yağışının ardından Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü manzaralı Hazarbaba Dağı’nda kayak sezonu açıldı. Elazığ ile birlikte Diyarbakır, Tunceli, Malatya, Batman, Siirt başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’dan çok sayıda kayak sever, kayak merkezine gelmeye başladı. Hafta sonunu fırsat bilenlerin gelmesiyle kayak merkezinde yoğunluk yaşandı. Tecrübeli kayakçıların da ilgi gösterdiği merkezde, acemi kayakçılar ise düşe kalka kayak yaptı.

Sezonun açıldığını belirten işletme sahibi Taner Durmuş, "Hafta sonu yoğunluğumuz başladı. Sosyal medya hesaplarımızdan misafirlere duyuru yaptık. Kayak sezonun başladığına gören vatandaşlar, aileleriyle kayak yapmaya geldi. Öğle vakti yine herkesin vazgeçilmezi olan sucuk ekmek alanına geldiler. Burada kayak alanımız ve yardımcı hocalarımız var. Eğitimde veriyoruz. Sezon başladı. Güzel geçiyor şu anda önümüzdeki günlerde kar yağışı bekleniyor. Bulunduğumuz alanda 1 metreye yakın kar var. Zirvede 1 buçuk civarında. Hava güneşli ve güzel" dedi.

Malatya, Diyarbakır, Batman ve Mardin’den yoğun ilgi olduğu ancak Ankara ve İstanbul’dan gelenlerinde olduğunu dile getiren Durmuş, göl kıyısındaki tesislerde şehir dışından gelenlerin konaklama imkanı bulduğunu kaydetti.

Ailece Diyarbakır’dan gelen Nurullah Ersöz, "Biz de karın keyfini çıkarıyoruz. Arkadaşlarla, ailecek birlikte kayak merkezine geldik. Herkesi buraya bekliyoruz. Çok güzel. Zaten yılın ilk karı tam yere oturmamış zemin ama ileriki zamanlarda daha da oturacak” diye konuştu.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinden geldiklerini aktaran Ömer Can Yavuz, “Sporculukla uğraşıyorum. Bugün de Elazığ’da deneyelim dedik. Gayet uygun bir pisti var. Kaymak anlamında sezonun başlangıcı olduğu için fazla verim alamıyoruz. Onun dışında kar güzel. Gölü anlatmaya hiç gerek yok. Gezilecek görülecek kayak yapılacak güzel bir yer diyebiliriz” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ