Elazığ’da kar altında konteyner kent kurulumu aralıksız devam ediyor

Elazığ'da 6.8'lik Depremin Ardından Yaraların Sarılması İçin Başlatılan Çalişmalar Kapsamında Kurulumu Süren Konteyner Kent Çalişmalari Yoğun Kar Yağışına Rağmen Aralıksız Devam Ediyor.

Genel 13.02.2020 16:35:54 0
Elazığ’da kar altında konteyner kent kurulumu aralıksız devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2020 16:35

Elazığ’da 6.8’lik depremin ardından yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar kapsamında kurulumu süren konteyner kent çalışmaları yoğun kar yağışına rağmen aralıksız devam ediyor.

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde 4’ü Malatya’da 37’si Elazığ’da toplam 41 kişi hayatını kaybetti, birçok yapı ise hasar gördü. Depremin ilk gününden itibaren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde Elazığ’da depremin yaraları sarılması için başlatılan yoğun çalışma aralıksız devam ediyor. Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı yapı sayısının 8 bin 519 olarak belirlendiği kentte, depremzede aileler AFAD ve Kızılay tarafından kurulan çadırkentler başta olmak üzere kapalı spor salonları, okul, misafirhane ve yurtlarda kalıyor. Bir taraftan ise 5 binden fazla ailenin kalacağı konteynerlerden oluşan geçici barınma merkezlerinin yapım çalışmaları sürüyor.

Kar yağışına rağmen çalışmalar aralıksız devam ediyor

5 binden fazla ailenin barınacağı konteyner kentler için 1’i Sivrice’de 4’ü kent merkezinde olmak üzere 5 farklı noktada çalışma yürütülüyor. Kentte 2 gündür etkili olan kar yağışına rağmen konteyner kurulum çalışmaları aralıksız yapılıyor. Çalışanların gece gündüz yoğun mesai harcadığı konteyner kentlerden 2’si bitme aşamasına yaklaştı. 4-5 gün içerisinde bitirilen ilk kısım konteyner kentlere ailelerin yerleştirilmesinin planlandığı öğrenildi.

Kar altında çalışmanın kendilerini çok zorlamadığını belirten konteyner kentlerin yapımında çalışanlar ise, tek düşüncelerinin biran önce çadırlarda kalan ailelerin sıcak bir yuvaya kavuşması olduğunu aktardı.

Çadırlarda yaşam sürüyor

Öte yandan, kent genelinde farklı noktalarda kurulan çadırlarda ise aileler hayatlarını devam ettiriyor. Tüm kurumlarla birlikte, AFAD, Kızılay ve gönüllüler çadırlarda kalan ailelere her türlü konuda yardımcı oluyor. 3 öğün sıcak yemeğin verildiği çadırlarda, odun ve kömür desteğiyle ailelerin soğuktan korunması sağlanıyor.

Çadırlarda kalan aileler, devletin her konuda destek verdiğini ve tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, kar yağışının hayatlarını zorlaştırdığını aktardı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ