Elazığ’da hasta yakınlarından "Kültür Şehri Harput" sergisi

Elazığ’da Fethi Sekin Şehir Hastanesinde ‘kültür Şehri Harput’ Temalı Sergi Açıldı.

Genel 13.01.2020 13:28:09 0
Elazığ’da hasta yakınlarından "Kültür Şehri Harput"  sergisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.01.2020 13:28

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde tedavi gören hastaların yakınlarının katıldığı kursta el emekleriyle yapılan resim ve el işi gibi ürünler "Kültür Şehri Harput" ismiyle sergilenmeye başladı.

Halk Eğitim Merkezi tarafından Fethi Sekin Şehir Hastanesinde hasta yakınlarına yönelik açılan kursta bir birinden farklı resim ve el işleri hazırlandı. El emeğiyle hazırlanan ürünler için ‘Kültür Şehri Harput’ sergisi düzenlendi. Hastanenin palyatif ünitesinde tedavi gören 24 hasta yakınının 64 eserinden açılan sergiye İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, çok sayıda hastane personeli ve hasta yakını katıldı.

Hastanenin palyatif ünitesinde tedavi gören hasta yakınlarının bu ürünleri yaptıklarını belirten Başhekim Doç. Dr. Savaş Öztürk: “Burada sergilenen ürünlerde hepsinde hasta yakınları, usta öğreticilerimizin hocaların ve hastane çalışanların el emeği göz nuru vardır.Hastanemizde tedavi gören hasta yakınlarımızın sosyal uğraşı olarak bu şekilde sanatla ilgilenmeleri bizi ziyadesi ile mutlu etmektedir” dedi.

Eğitim öğretim yılın ilk sergisini Fethi Sekin Şehir Hastanesinde açtıklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, “15 usta öğreticimiz ile müzik, el sanatları, giyim ve spor dallarında hizmet vermekteyiz. Buradaki temel amacımız hastalarımıza ve yakınlarına güzel vakit geçirmelerini sağlamak. Hocalarımız palyatif servisinde kurslarımızı açtı. Tüm halkımızı buraya davet ediyoruz. Burada gezerek ürünlerimizi satışa da sunmaktayız. Hastanede şehir içi ve dışında gelenler olduğu için bir maddi katkıda sağlamak amacıyla bunu düzenledik” diye konuştu.

Palyatif servisinde annesine baktığını aktaran Melisa Baykuş, hastaları ve kendileri için güzel bir uğraş olduğunu kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ