Elazığ'da görülen çekişmeli bir boşanma davasında mahkeme ortak velayet kararı

Genel 25.10.2018 11:40:06 0
Elazığ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.10.2018 11:40
Elazığ’da görülen bir çekişmeli boşanma davasında mahkeme "ortak velayet" kararı verdi ancak, çocuğun kimde ne kadar nasıl kalacağına yönelik ise bir sonuç çıkmadı.
Edinilen bilgiye göre, 4 yaşında çocukları bulunan F.A.Ö. ve R.Ö. boşanma kararı aldı. Elazığ 1. Aile Mahkemesinde görülen ve uzlaşma sağlanamayan çekişmeli boşanma davası 6 celse sürdü. Dava kapsamında 4 yaşındaki D.Ö’nün velayeti için pedagog tarafından rapor hazırlandı. Raporda anne R.Ö.’nün ‘Çocuğu hiçbir şekilde babaya göstermeyeceğim’ beyanı üzerine baba F.A.Ö’nün avukatı Savaş Baypınar ortak velayet talebinde bulundu. Baypınar’ın talebini kabul eden mahkeme, ilk kez çekişmeli bir boşanma davasında ortak velayet kararı verdi. Fakat mahkeme çocuğun kimde ne kadar kalacağına hüküm veremeyince dosya Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine gönderildi.
Türkiye ‘de ilk kez bir çekişmeli boşanma davasında ortak velayet kararı verildiğini belirten Avukat Savaş Baypınar, “Aslında bu 2016 yılında 6684 sayılı yasanın kabulü ile ilk kez gündeme geldi. Bizde bu kanunun kabul edilmesiyle beraber yerel mahkemeye ortak velayet talebinde bulunduk. Mahkemenin geldiği aşama itibariyle pedagogun anne ve baba ile görüşmesi sonrası, çocuğun kimde kalacağında dair rapor düzenler. Pedagog bu raporunda annenin çocuğu hiçbir şekilde babaya göstermeyeceğini beyan etmesi üzerine mahkemece ortak velayete hükmedildi” dedi.
Daha önce anlaşmalı birkaç davada ortak velayete hükmedildiğini aktaran Baypınar, “Zaten anlaşmalı boşanmalarda tarafların ortak rızası ile bu karar alınır. Ancak ilk kez radikal bir karar alınarak 2016 yılında çıkan yasada buna etki ederek ortak velayete hükmedilmiş oldu. Bu konuda ilk kez bir karar verildi. Akla gelen ilk soru, çocuk annede ve babada ne kadar kalacak, anne ben şu okula göndermek istiyorum yada baba ben bu okula göndermek istiyorum dediği zaman bu sorunun çözümü nasıl olacak. İlk akla gelen soru budur. Bu konu daha ilk karar olduğu için mahkeme de bu konuda hüküm kuramadı. Dosya Gaziantep bölge adliye mahkemesine taşıdık. Orada yapılanacak yargılama sonucu bu konuda kararı verilecek” diye bilgi verdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ