Elazığ'da görülen çekişmeli bir boşanma davasında mahkeme ortak velayet kararı

Genel 25.10.2018 11:40:06 0
Elazığ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.10.2018 11:40
Elazığ’da görülen bir çekişmeli boşanma davasında mahkeme "ortak velayet" kararı verdi ancak, çocuğun kimde ne kadar nasıl kalacağına yönelik ise bir sonuç çıkmadı.
Edinilen bilgiye göre, 4 yaşında çocukları bulunan F.A.Ö. ve R.Ö. boşanma kararı aldı. Elazığ 1. Aile Mahkemesinde görülen ve uzlaşma sağlanamayan çekişmeli boşanma davası 6 celse sürdü. Dava kapsamında 4 yaşındaki D.Ö’nün velayeti için pedagog tarafından rapor hazırlandı. Raporda anne R.Ö.’nün ‘Çocuğu hiçbir şekilde babaya göstermeyeceğim’ beyanı üzerine baba F.A.Ö’nün avukatı Savaş Baypınar ortak velayet talebinde bulundu. Baypınar’ın talebini kabul eden mahkeme, ilk kez çekişmeli bir boşanma davasında ortak velayet kararı verdi. Fakat mahkeme çocuğun kimde ne kadar kalacağına hüküm veremeyince dosya Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine gönderildi.
Türkiye ‘de ilk kez bir çekişmeli boşanma davasında ortak velayet kararı verildiğini belirten Avukat Savaş Baypınar, “Aslında bu 2016 yılında 6684 sayılı yasanın kabulü ile ilk kez gündeme geldi. Bizde bu kanunun kabul edilmesiyle beraber yerel mahkemeye ortak velayet talebinde bulunduk. Mahkemenin geldiği aşama itibariyle pedagogun anne ve baba ile görüşmesi sonrası, çocuğun kimde kalacağında dair rapor düzenler. Pedagog bu raporunda annenin çocuğu hiçbir şekilde babaya göstermeyeceğini beyan etmesi üzerine mahkemece ortak velayete hükmedildi” dedi.
Daha önce anlaşmalı birkaç davada ortak velayete hükmedildiğini aktaran Baypınar, “Zaten anlaşmalı boşanmalarda tarafların ortak rızası ile bu karar alınır. Ancak ilk kez radikal bir karar alınarak 2016 yılında çıkan yasada buna etki ederek ortak velayete hükmedilmiş oldu. Bu konuda ilk kez bir karar verildi. Akla gelen ilk soru, çocuk annede ve babada ne kadar kalacak, anne ben şu okula göndermek istiyorum yada baba ben bu okula göndermek istiyorum dediği zaman bu sorunun çözümü nasıl olacak. İlk akla gelen soru budur. Bu konu daha ilk karar olduğu için mahkeme de bu konuda hüküm kuramadı. Dosya Gaziantep bölge adliye mahkemesine taşıdık. Orada yapılanacak yargılama sonucu bu konuda kararı verilecek” diye bilgi verdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ