Elazığ’da depremzede çocuklara doğal terapi

Çadirkentlerde Yaşayan Depremzede Çocuklar İçin Piknik Düzenlendi.

Genel 1.03.2020 12:04:09 0
Elazığ’da depremzede çocuklara doğal terapi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.03.2020 12:04

Elazığ’da meydana gelen depremde çadırkentlerde yaşayan çocuklara yönelik doğal terapi etkinliği düzenlendi.

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören ve çadırkentte yaşayan depremzede ailelerin çocuklarına özel Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikososyal destek ekipleri tarafından etkinlik düzenlendi. Sosyal iyileştirici etkinlikler kapsamında çok sayıda çocuk merkeze bağlı Çakmak Tepe mesire alanında götürüldü. Çocuklarla doğa yürüyüşü yapılıp, hayvanlara yem bırakılmasının ardından sucuk ekmek ikramında bulunuldu. Güneşli havayı fırsat bilen çocuklar doyasıya eğlendi.

Depremden etkilenen çocukları o bölgeden uzaklaştırarak kır tesislerine getirdiklerini ifade eden Çocuk Hakları İl Koordinatörü Ahmet Can, “Burada çocuklarımız ile doğa yürüyüşü, doğa ile iç içe yaşamaları için etkinlikler yaptırdık. Hayvan sevgisini yaşatmak için doğaya yem bıraktılar. Sosyal uyum projesi kapsamında Türk ve yabancı uyruklu çocukları burada kaynaşmalarını ve birlik ve beraberliklerini sağlanmasını gerçekleştirmek istedik. Bu sürede psikososyal destek ve sosyal iyileştirme sürecinde çocuklara yararlı olma kapsamında depremin yaşandığı bölgede özellikle çadır bölgesinden, o psikolojiden biraz daha uzaklaştırmak. Buraya getirerek farklı bir etkinlik yaptık. Bu etkinliklerimiz hep devam edecek. Sadece bugün ile kalamayacak” dedi.

Evleri yıkıldığı için çadırkentte yaşadıklarını belirten depremzede çocuklar ise, doğa yürüyüşü, piknik yaptıklarını, hayvanlara yem verdiklerini aktararak, eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ