Elazığ’da depremin yaraları sarılıyor

Elazığ’da Geçtiğimiz Ay Meydana Gelen 6.8’lik Depremin Ardından İki Bakanın Koordinatöründe Mağdur Olan Vatandaşların Yaralarının Sarılması İçin Çalişmalar Devam Ediyor

Genel 16.02.2020 12:19:30 0
Elazığ’da depremin yaraları sarılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.02.2020 12:19

Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından iki bakanın koordinatörlüğünde mağdur olan vatandaşların yaralarının sarılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik deprem sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirdiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde sarılmaya devam ediyor. Depremden sonra kentin çeşitli noktalarında depremzede vatandaşlar için AFAD ve Kızılay tarafından çadır kentler başta olmak üzere, spor salonları, misafirhaneler, eski hastane ve yurtlarda her türlü imkan sağlanmaya çalışılıyor. Diğer taraftan da kent genelinde acil yıkılması gereken 558 yapının yıkım çalışmaları sürüyor. Öte yandan 5 bin ailenin geçici barınmasını sağlamak için kent merkezinde kurulan konteynerlerde de son aşamaya gelindi.

Depremzede ailelere her türlü destek veriliyor

Depremin hemen ardından devletin tüm kurumları gönüllülerin de desteğiyle mağdur durumda olan ailelere her türlü desteği veriyor. Türkiye’nin tüm illerinin seferber olduğu deprem medeniyle evleri hasar alan ailelere 23 bin 986 adet çadır,62 bin 375 yatak,136 bin 027 adet battaniye,39 bin 345 ısıtıcı, soba, 22 bin 746 ton kömür ve odun,51 bin gıda kolisi,56 bin 247 giyim yardımı ve 99 bin 154 adet benek beziyle hijyen malzemesi ulaştırıldı.

50 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek

Geçici barınma merkezlerinin kurulumu bitene kadar depremzede aileler kentte farklı noktalarda kurulan başta çadırkentler olmak üzere, spor salonları, misafirhaneler, eski hastane ve yurtlarda yaşamını sürdürüyor. Her gün 119 noktada 50 bin kişiye günlük 3 öğün sıcak yemek ulaştırıldığı bildirildi.

22 milyon kira ve nakdi yardım yapıldı

Yaraların sarılması kapsamında depremzede 2 bin 439 aileye şuana kadar 14 milyon 951 bin TL kira yardımı, 8 bin kişiye ise vakıftan 6 milyon 780 bin TL nakdi, hayvanlarını kaybeden üreticilere de 500 küçük ve büyükbaş hayvan verildiği aktarıldı.

Polisin 300 bin adet kumanya dağıttığı depremde jandarma ise araçlarla 103 kişinin evini ücretsiz taşıdı. Eşinin konteyner kentte yazıldığını ifade eden depremzede ailelerden Songül Çarşı, “Konteynır verecekler bizlerde onu bekliyoruz. Ailem ile beraber mutlu olacağım. Devletimizden Allah razı olsun” dedi.

Devletin kendisine 14 yıl öncede sahip çıktığını aktaran Akgül Yılmaz, “Şimdi deprem olunca yine sahip çıktılar. Devletimizden Allah razı olsun her zaman her yerde sahip çıktılar. Açıkta kalmadık. Ayını gün çadırlar kuruldu. Yataklar verildi sobalar kuruldu Allah razı olsun. Konteynerler çadırlardan daha iyiler. Bir ev kadar rahat olmasa da konteynerlerde iyidir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ