Elazığ'da depremin yaraları sarılıyor

Elazığ'da depremin ardından yaraların hızla sarılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Genel 11.02.2020 15:24:04 0
Elazığ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.02.2020 15:24

ELAZIĞ (AA ) - Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan, 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın incelemelerde bulunarak yaraların en kısa sürede sarılması talimatını verdiği deprem bölgesinde çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, Türk Kızılay, AFAD ve UMKE ile diğer yardım kuruluşlarının çalışma yürüttüğü kentte, depremin izlerinin silinmesi için Mustafa Paşa ve Sürsürü mahalleleri ile Sivrice ve köylerde, yıkılan binaların enkaz kaldırma, ağır hasarlı yapıların da yıkım çalışmaları aralıksız sürüyor.

İlk etapta 5 bin ailenin geçici barınmasının sağlanacağı konteyner kentlerin kurulması için; kent merkezindeki Aşağı Demirtaş, Kırklar, Doğukent ve Hankendi'nin yanı sıra Sivrice ilçesi Gölbaşı mevkisinde oluşturulan alanlarda ekipler yoğun bir çalışma yürütüyor.

Aşağı Demirtaş ve Hankendi'deki alanlarda kurulacak konteynerlerin alt yapı çalışmaları sürerken Kırklar ve Doğukent'te konteynerlerin yerleştirilmesine başlandı.

Kültür Park'ta kurulan çadır kentte kalan, 3 öğün sıcak yemek, ısınma ve diğer ihtiyaçları karşılanan depremzedeler, zorlu kış koşulları nedeniyle geçici barınma ihtiyacını karşılayacak; bir oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşan konteynerlere geçmek için çalışmaların tamamlanmasını bekliyor.

"Konteynerlere geçersek temiz suyu, banyosu, her şeyi olacak"

Depremzedelerden Sedat Gezerer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden önce Karşıyaka Mahallesi'nde oturduklarını, ağır hasar gören evlerine giremediklerini söyledi.

Depremin ardından akrabalarıyla çadırda barındıklarını ifade eden Gezerer, çadırda birçok zorlukla mücadele ettiklerini belirtti.

Gezerer, soğuk hava nedeniyle özellikle çocukların çok zorluk çektiğini dile getirerek, "Çadırda yaşamak zor. Özellikle geceleri çok soğuk oluyor. Yağmur var, tuvalet ihtiyacı zor oluyor, banyomuz yok. Konteyner kent yapılıyor. Bir an önce konteynerlere geçmek istiyoruz. Konteynerlere geçersek temiz suyu, banyosu, her şeyi olacak." dedi.

Mehmet Gezerer ise depremin ardından evlerine giremediklerini, ailesiyle çadırda yaşadıklarını bildirdi.

En çok da soğuk havadan dolayı zorlandıklarını aktaran Gezerer, "Konteynerlere geçsek daha iyi olur. Sıcak suyu ve lavabosu olur. Ailemiz ile rahat ederiz. Konteynerlerin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Allah razı olsun devletten, yemeğimizi, her şeyimizi karşılıyorlar. Ama konteynerlere bir an önce geçmek istiyoruz çünkü hava çok soğuk." diye konuştu.

"Konteynerlere gitmek bizim için daha güvenli"

Filiz Güler, deprem nedeniyle çok korktuklarını, evlerde yaşamaktan çekindikleri için ilk günden itibaren çadırda kaldıklarını belirtti.

"Bizlere çadır verdiler, Allah devletimizden razı olsun. Çocuklarım çok sıkıntı yaşıyor. Konteynerlere gitmek istiyoruz. Eve gitmektense can güvenliğimiz için konteynerlere gitmek bizim için daha güvenli. Orada çocuklarımızla daha rahat ederiz." diyen Güler, devlet sayesinde her şeyin daha iyi olacağına inandıklarını aktardı.

Azize Dilek ise evlerine giremedikleri için çadırda kaldıklarını, konteynerlerin tamamlanmasıyla rahat edeceklerini belirterek, "Bir an önce konteynerlere geçmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Hanım Adıgül de konteynerlere bir an önce yerleşmek istediğini kaydetti.

Muhabir: Ömer Yasin Ergin, Suat Öztürk

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ