Elazığ’da 665 kişi kura ile konut sahibi oldu

Elazığ’da Toplu Konut Dairesi (TOKİ) Başkanlığı tarafından düzenlenen kura çekimi ile 665 vatandaş konut sahibi oldu.

Genel 22.05.2019 14:36:00 0
Elazığ’da 665 kişi kura ile konut sahibi oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.05.2019 14:36

Elazığ’da Toplu Konut Dairesi (TOKİ) Başkanlığı tarafından düzenlenen kura çekimi ile 665 vatandaş konut sahibi oldu.

TOKİ Başkanlığı tarafından Elazığ merkez Bizmişem Aşağı Holpenk 2. Etap Projesi kapsamında inşa edilen toplam 665 konutun hak sahiplerini belirlemek üzere kura çekimi yapıldı. Yakup Kılıç Spor Salonu’nda düzenlenen kura çekimi için 4 bin 91 kişinin başvurduğu belirtildi. Başvuranlar arasından konutları teslim alacakların isimleri noter huzurunda kura çekimi ile belirlendi. Kendilerine konut çıkanlar, mutluluklarını dile getirdi. Çıkmayanlar için ise kentte yakın zamanda bitecek olan 277 konut olduğu ve ilerleyen zamanda 700 konutun yapımına da başlanacağı aktarıldı.

Türkiye’de 838 bin, Elazığ’da 10 bin konut yapıldı

TOKİ’nin çalışmaları hakkında bilgiler aktaran TOKİ Proje Uzmanı Hüseyin Ayhan, “TOKİ, 2003-2019 yılları arasında hükümetlerin ‘Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği’ kapsamında 81 il, 3 bin 682 şantiyede 838 bin 855 konutun üretimi rakamına ulaşmıştır. Üretilen konutların 721 bin 195’i sosyal konut işler çerçevesinde 11 milyar TL’lik 5 bin 996 ihale sonuçlandırılmıştır. TOKİ tarafından Elazığ’da birçok yatırımlar hayata geçirmiştir. Bunlar 10 bin 24 konut, 3 hastane, 7 cami, 5 aile sağlık merkezi, 4 ilköğretim okulu, 2 kamu hizmet binası, 2 büfe, 2 kütüphane, 1 sosyal tesis ve millet bahçesi inşa edilmiştir ve edilmektedir. Burada yapacağımız kura çekilişi neticesinde konut çıkmayan vatandaşlar üzülmesin, yakın zamanda Elazığ merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde 277 konutun inşası devam etmekte olup, satışa arz edilmesi planlanmaktadır. Ayrıca Bizmişem Aşağı Holpenk Mahallesi 2. Etap 2. Bölge’de 700 konut yapımına başlanacak ve satışa araz edilecektir” dedi.

Kurada ismi çıkanlar mutluluklarını dile getirdi

Kura çekiminde ismi çıktığı için çok mutlu olduğunu ifade eden 65 yaşındaki emekli Şükran Güngören, “TOKİ’ye katıldığım kurada ismim çıktı. Allah hayırlı etsin. İnşallah çocuklarımla oturmak nasip olur. Emekliyim, 2+1 olarak çıktı. 4 çocuğum var, eşim de 14 yıl önce vefat etti” diye konuştu.

Vatandaşlardan Engize Özberk ise, “Evim deprem bölgesindeydi ve eve çok ihtiyacım vardı. Şuan çok mutluyum. Çalışmıyorum. Babamın emekli maaşı ile geçiniyorum" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

Galatasaray - Konyaspor Maçı'nda Goller Art Arda geldi.. Canlı Takip - Canlı İzle


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ