Elazığ’da 6 ayrı noktada pazar kuruldu, tedbirler alınarak açıldı

Elazığ’da Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan 17 günlük tam kapanma döneminde kapalı olan semt pazarları kısıtlamanın 10’uncu gününde önlemler dahilinde 6 noktada açıldı.

Genel 8.05.2021 12:02:29 0
Elazığ’da 6 ayrı noktada pazar kuruldu, tedbirler alınarak açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.05.2021 12:02

Elazığ’da Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan 17 günlük tam kapanma döneminde kapalı olan semt pazarları kısıtlamanın 10’uncu gününde önlemler dahilinde 6 noktada açıldı.

Covid-19 ile mücadele kapsamında her ilde olduğu gibi Elazığ’da da 17 günlük tam kapanma süreci devam ederken, bugün İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda semt pazarları kuruldu. Vatandaşların da yaş sebze-meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazaryerine gidip gelebilmelerine izin verildi. Bu kapsamda Elazığ’nın merkezinde Sürsürü, Kırklar, Abdullahpaşa ve Akpınar Mahalleleri’nde 4 noktada, Karakoçan ilçesi ile Yazıkonak Beldesi’nde ise 1’er nokta da pazar yeri kuruldu. Pazarların etrafları çevrilerek giriş ve çıkışlarına kontrol noktaları oluşturuldu. Ateşi ölçülen, HES kodu sorgulanan ve elleri dezenfektan edilen vatandaşlar kontrollü bir şekilde içeri alındı. İçerde de yine ekipler tarafından sürekli maske, mesafe ve ürünleri elle seçmeme konusunda uyarılar yapıldı. 10 gündür kapalı olan pazarlarda esnafın yüzündeki heyecan dikkat çekerken, fiyatların marketlere göre daha uygun olduğu gözlendi.

“Hem biz memnunuz hem de müşteri memnun”

Pazarcılar Dernek Başkanı İlhan Karakaş, “ Sabah saat 06:00’dan beri buradayız. Tek tek tezgahlarımızı kurduk ve aralarına mesafe bıraktık. Bir tarafını giriş diğer tarafını da çıkış yaptık. Girişte HES kodu soruluyor. İl Emniyet Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bağlı ekiplerle birlikte esnaflarımızı maske takma ve ürün seçmeme konusunda uyardık. Şuanda da müşteri gelip alışverişini yapıyor, semt pazarımız akşam saat 17:00’a kadar açık olacak. Hem biz memnunuz hem de müşteri memnun. 5 dakikada sıkıştırmadan herkes alışverişini yapıp gidiyor" dedi.

Pazar alışverişine gelen vatandaşlardan Demir Bilek, “ Bilindiği üzere 2 haftadır pazarlar kapalı. Bizim de ihtiyaçlarımız vardı ve şimdi de ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Aslında açılması iyi oldu. En azından vatandaş gelip burada ihtiyaçlarını giderir. Marketlerde gerekli olan bütün ihtiyaçlarını gideremiyor, bu açıdan pazarla iyi. İçeri girerken güvenlik kontrolü yapılıyor, HES kodumuz sorgulanıyor. Vatandaşlarla mesafemizi korumamız noktasında uyarılıyoruz. Allah polislerimizden de razı olsun, yeterince çalışıyorlar, kapı girişlerinde de duruyorlar. Onlar da gerekli güvenlik önlemlerini alıyorlar. İnşallah, bu illetten kurtuluruz” diye konuştu.

Pazara taze meyve ve sebze almak için geldiğini dile getiren Özcan Yıldız ise “Dolayısıyla baktığımızda millet taze meyve ve sebze yesin diye yoğunluk oluştu ama tedbirler ve görevli arkadaşlar bayağı bir sıkı denetimdeler. Böyle bir şeyin olması iyi oldu. En azından pazarcı arkadaşların bu sıkıntılı dönemlerinde maddi olarak destek olmuştur. Hem bizler hem de onlar için iyi olmuş oldu. İhtiyaçlarımı aldım fazla dolanmadan hemen eve gideceğim” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ