Elazığ’da 4 bin 600 bina için yıkım kararı verilmişti, çalışmalar aralıksız devam ediyor

Elazığ’da 24 Ocakta Meydana Gelen Depremde Ağır Ve Orta Hasar Alan Binaların Yıkımı Devam Ediyor.

Genel 5.02.2020 13:03:58 0
Elazığ’da 4 bin 600 bina için yıkım kararı verilmişti, çalışmalar aralıksız devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.02.2020 13:03

Elazığ’da 24 Ocakta meydana gelen depremde şu ana kadar belirlenen 4 bin 600 ağır hasarlı binadan acil yıkım kararı verilenler ekiplerin 24 saat aralıksız çalışması ile kontrollü bir şekilde yıkılıyor.

24 Ocak Cuma günü merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8’lik depremde birçok yapı ağır hasar gördü. Ağır hasarlı olan binalar içerisinde acil yıkılması gerekenler ilk günden itibaren belirlenerek çalışma başlatıldı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde yapılan yıkım çalışmalarının bugün itibariyle yaklaşık 30 farklı noktada devam ettiği bildirildi. Şuana kadar yaklaşık 200 yapının yıkıldığı kentte ağır hasarlı en az 4 bin 600 binanın yıkımının gerçekleşeceği öğrenildi.

Yaklaşık 20 yıldır Mustafapaşa Mahallesinde ikamet ettiğini belirten Hakan Gür, “Rabbim kimsenin başına vermesin şu anda gördüğünüz gibi mahallemiz yerle bir oldu. İnşallah yetkililerden en kısa zamanda milletin mağduriyetini giderecek şekilde kendileri de sıkıntıya düşmeyecek şekilde bir çözüm bekliyoruz. Çocukken gezdiğimiz sokaklar şu anda yıkılıyor, maalesef o duygu anlatılmıyor. O duyguyu Rabbim kimseye yaşatmasın gerçekten çok zor bir duygu. Deprem anı halen daha aklımızdan çıkmış değil ve o psikolojinin üzerine bu yıkımlar insan psikolojisi dayanmıyor. Rabbim yardımcımız olsun” dedi.

Türkiye’nin her yerinden Elazığ’da ki hasarlı binaların biran önce yıkılması için geldiklerinin dile getiren operatör Özkan Çubuk, “İnşallah çok kısa içerisinde onların mağduriyeti de giderilip yeni binaların olacağına inanıyorum. Bizim elimizden geldiğince biran önce buraları yıkıp yeni binaların yapılmasına yol açmaktır. Şu anda Mustafapaşa Mahallesinde bulunan 15 binayı bir hafta içerisinde bitirip başka hasarlı yerlere geçeceğiz. Orayı da bir an önce bitirip bütün vatandaşlarımızın sağlığını emniyete alıp daha güzel yapıların yapılmasına seyirci kalacağız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ