Elazığ'da 2 tona yakın Maraş dondurması dağıtıldı

Genel 8.09.2018 21:42:53 0
Elazığ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.09.2018 21:42
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek olan Uluslararası Dondurma ve Kültür Sanat Festivali kapsamında Elazığ’da 2 tona yakın ücretsiz dondurma görsel şovlar eşliğinde dağıtıldı.
Bu yıl 14-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ’2. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’ kapsamında farklı illerde 50 ton ücretsiz bükme Maraş dondurması dağıtmayı hedefleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin dondurma tırı Elazığ’a geldi. Ahmet Aytar Meydanı’nda vatandaşlarla buluşan dondurma tırı, 1 ton bükme Maraş dondurması dağıttı. Dondurma ustalarının yaptığı şovlar ise büyük beğeni topladı.
Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’nin 2.’sini düzenleyeceklerini belirten Organizasyon Sorumlusu Şaban Yumruk, “Bu etkinliğe geçen yıl başladık. Gerçek Kahramanmaraş dondurmasını 15 merkez de buluşturduk. Bu yıl 50 merkezde buluşturmayı düşünüyoruz. Her gittiğimiz merkezde 1 ton Maraş dondurması dağıtıyoruz. Bu kalabalığa göre değişiyor. En az 1 ton ama bu 2 tona kadar da çıkabiliyor. Elazığ’da da güzel bir kalabalık var. Daha da artacak gibi. İnsanlar yeni gelmeye başladı. Hava da güzel. Burada da 2 tonu buluruz diye düşünüyorum” dedi.

"Hedef 50 ton"
Festivalin amacından bahseden Yumruk, "Kahramanmaraş’ın marka değeri yüksek ürünlerinden olan dondurmayı daha popüler hale getirmektir. Dünya klasmanında rekabet edebilir hale getirmek. Önümüzdeki yıl Avrupa’ya taşımak istiyoruz. İnsanları gerçek Maraş dondurması ile tanıştırmak istiyoruz. İnsanlar bu dondurmayı yedikleri zaman kıyas etme şansı buluyorlar. Aradaki kalite farkı ve lezzeti daha iyi anlıyorlar. Çok memnunlar. Yarın Malatya’da ve ertesi gün Adıyaman’dayız. Şanlıurfa Gaziantep, İskenderun ve Adana’ya doğur gideceğiz. Hedefimiz etkinlik boyunca 50 tonu bulmak" diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ