Elazığ’da 17 yılda 13 baraj yapıldı

Elazığ'da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Son 17 Yılda 13 Baraj Yapımı, 8 Sulama Tesisi Ve 45 Derenin Islahinin Yapıldığı Bildirildi.

Genel 2.03.2020 11:46:36 0
Elazığ’da 17 yılda 13 baraj yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.03.2020 11:46

Elazığ’da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından son 17 yılda 13 baraj yapımı, 8 sulama tesisi ve 45 derenin ıslahının yapıldığı bildirildi.

DSİ Genel Müdürlüğü’nün Elazığ’a yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme, kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği aktarıldı. Kentte son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığı belirtilirken, tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü diğer sektörlerin de itici sektörü olduğu kaydedildi. Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana geldiği ve bu artışın il geneli ile civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansıdığı ifade edildi.

DSİ’den yapılan açıklamada," Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkanlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır.Genel Müdürlüğümüz tarafından son 17 yılda kente çok önemli yatırımlar yapıldı. Elazığ’da 13 baraj inşa edildi. 8 sulama tesisini tamamlanarak toplamda 66 bin 300 dekar arazi sulamaya açıldı. Böylece çiftçilere yıllık 37 milyon TL zirai gelir artışı sağladı. 45 derenin ıslahını tamamlandı"denildi.

3 baraj ile 1 göletin yapımı sürüyor

Açıklamanın devamında," Hamzabey Barajı ile Elazığ’ın içmesuyu meselesini kökünden çözecek. Barajın temelden yüksekliği 70 metredir. Baraj, Elazığ ili, Palu ve Kovancılar ilçeleri ile Akçakiraz, Yazıkonak, Yurtbaşı, Mollakendi Beldeleri ve Şahinkaya, Sarıçubuk köylerinin uzun vadeli içme ve kullanma suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacaktır.Hasretle beklenen ve 43,90 milyon metre küp su biriktirme hacimli Kanatlı Barajı’ nın inşaatında yüzde 95 ilerleme sağlandı. Baraj ile Demirci ve Kuşçu ovalarında 70 bin 920 dekar araziyi modern sulama sistemleriyle sulanacaktır. Sulama tesisinin inşaatı da tamamlanmak üzere olup işte yüzde 98 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Diğer taraftan şu anda 3 baraj ile 1 göletin yapım çalışmaları devam etmektedir.İnşaatı devam eden sulama tesisleriyle de 239 bin 470 dekar arazi sulamaya açılacaktır. İnşaatı devam eden ve 146 bin 560 dekar araziyi sulayacak Uluova Sulaması 1. kısım işinde de yüzde 12 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Elazığ il merkezi, Palu ve Kovancılar ilçeleri, Akçakiraz, Mollakendi, Yurtbaşı, Yazıkonak Beldelerinin içmesuyu ihtiyaçlarını karşılayacak olan 4 adet içmesuyu tesisi ile toplamda 700 bin kişi için yılda 34,73 milyon metre küp yıl içmesuyu temin edilecektir. Son 17 yılda Elazığ ve ilçelerinde inşa edilen 45 adet taşkın koruma tesisi ile Elazığ şehir merkezi, 3 İlçe merkezi, 40 yerleşim yeri 3 bin 410 dekar araziyi taşkın zararlarından korunmuştur. 7 adet taşkın koruma tesisi için çalışmalar devam ediyor.Elazığ Merkez Gümüşkavak Mahallesi Taşkın Koruma Projesi 1. kısım inşaatı işi tamamlanmış olup işte 1 il merkezi taşkın zararlarından korunmuştur"ifadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ