Elazığ Valisi Yırık, “ Çanakkale Zaferi, bir milletin diriliş zaferidir”

Elazığ’da Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü ve şehitleri anma programına katılan Vali Erkaya Yırık, 'Çanakkale zaferi, bir milletin diriliş zaferidir'dedi.

Genel 18.03.2021 12:16:39 0
Elazığ Valisi Yırık, “ Çanakkale Zaferi, bir milletin diriliş zaferidir”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.03.2021 12:16

Elazığ’da Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü ve şehitleri anma programına katılan Vali Erkaya Yırık, "Çanakkale zaferi, bir milletin diriliş zaferidir"dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Garnizon şehitliğinde resmi tören düzenlendi. Covid-19 salgınına karşı alınan önlem ve tedbirler kapsamında yapılan törende çelenkler sunuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu, İl Müftüsü Selami Aydın’ın dua etmesinden sonra saygı atışı yapıldı. Daha sonra Garnizon, 15 Temmuz ve İcadiye şehitliklerinde kabir ziyareti gerçekleştirilerek karanfil bırakıldı. Alilerde şehitlerin kabirlerin de Kur’an-ı Kerim okudu.

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yılının idrak edildiğini anımsatan Vali Erkaya Yırık" Çanakkale zaferi, bir milletin diriliş zaferidir. Çanakkale de şairin ifadesi ile en kesif orduların yüklendiği, saldırdığı, bu milleti komple yok etme amacı güden vahşet içeren medeniyet yoksunu saldırılarının olduğu bir savaştır. Çanakkale’de büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘ben, sizlere savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’ diyerek ölümü öldürmüş bir milletin kazandığı bir zaferdir. Çanakkale’de bu millet başarılı olmasaydı, bu kahraman ordu o şanlı zaferi yazmasaydı, zannediyorum bugün hepimiz bu kutsal topraklarda yaşama hakkını kaybedecektik" dedi.

Törene Vali Erkaya Yırık’ın yanı sıra, Garnizon Komutanlığı vekili Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, İl Müftüsü Selami Aydın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, gaziler ve şehit aileleri katıldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ