Ekinci’den adil yönetim vurgusu

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci Hidayet Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Ekinci, “Belediye Başkanlığını kim kazanırsa kazansın seçimden sonra parti rozetlerini çıkartıp kenarı koymalı ve birilerinin emri il

Genel 15.03.2019 13:50:30 0
Ekinci’den adil yönetim vurgusu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.03.2019 13:50

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci Hidayet Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Ekinci, “Belediye Başkanlığını kim kazanırsa kazansın seçimden sonra parti rozetlerini çıkartıp kenarı koymalı ve birilerinin emri ile belediyeler yönetilmemeli” dedi.

Burada konuşan Ekinci, yerel seçimlerin beka meselesi olmadığını ifade ederek, “Kesinlikle genel için ve cumhurbaşkanlığı için herhangi bir önemi söz konusu değil bu seçimlerin. Bugün anlatıldığı gibi beka sorunu değil. Zaten beka sorununda bir endişe olsaydı bugün gerek iktidar gerekse de meclisimiz bu kadar rahat ve şu şartlarda bir seçim gündemi çıkartmazdı. Ama bu beka sorunu neden bu kadar konuşuluyor? Yapılan seçimlerde her defasında ya bir masumiyet ya bir mahrumiyet söz konusu olundu. Böyle bir algı üzerinden seçime gidilirdi. Bugünde algı ney beka sorunu, siz gerçekten böyle bir tehlike görüyor musunuz?” dedi.

Ekinci, belediye başkanlığını kazanan kişinin seçimden sonra parti rozetini çıkartması gerektiğini kaydederek, “Bugün Battalgazi Belediyemize bir başkan seçilecek ve bu arkadaş yerelde sizlere hizmet için seçilecek. Bu Belediye Başkanı ile beraber seçilen meclis üyeleri yine yerelde içinizden seçilip ve meclise katılan arkadaşlarımız olacak. Bunların tüm hedefi yerelde siz vatandaşımızın ihtiyaçlarını görüp ve bu ihtiyaçlara projelendirilip bunları hayata geçirmek için bir çalışma süreci olacak. Bunun genel ile hiçbir ilgi alakası yok. Bunun partiler ile de alakası yok ben her zaman söylüyorum asıl belediyelerin bağımsız olması gerek. Belediyeler partili olmaz belediyeler parti anlamında seçime gitse de kazandığı gün parti rozetini çıkartıp bir kenara atmalı. Aksi halde adil bir seçim, adil bir yönetim ve adil bir hizmet sunması mümkün değildir. Çünkü yereldeki hizmetlerin hiçbir tanesi kesinlikle siyasi veya partili olamaz. Bir ana konektör hattını düşünün bu hat denilebiliyor mu ki şu partiye hizmettir ve bu partilerde bunlardan faydalanmasın denilebilir mi ki? Bir ana yol açılıyor bu ana yolda sakın ha bu partiler geçsin bu partililer geçmesin deme lüksüne sahip mi insanlar öyle şeyler ile ayrıştırılır mı? Şuan da olmayan bir şeyi bize gerçekmiş gibi sunuyorlar. Sakın bu tür şeylere aldanmayın ve de inanmayın” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ