'Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri'

Genel 16.11.2017 14:58:15 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.11.2017 14:58
Malatya’da, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Ortadoğu Anadolu Bölgesi Ödül Töreni" yapıldı.
Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende Malatya, Elazığ, Van, Bingöl ve Muş illerinde eğitim ve öğretime verdikleri katkıdan dolayı eğitimciler ödüllendirildi. Tören, Malatya Vali Vekili Ali Sakar, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Musa Şahin, Van, Muş, Bingöl, Elazığ ve Malatya’dan gelen çeşitli kademelerden kurum yöneticileri ve eğitimcilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, eğitimin, ülkenin geleceğinin vizyon olduğunu belirterek, “Bir ülkenin eğitim politikaları, eğitime bakış açısı o ülkenin geleceği yer bakımından çok önemlidir” diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Musa Şahin ise, eğitim sisteminin birçok öğeden oluşan, dinamik, değişime ve dönüşüme açık yapılar olduğunu belirterek, “Bugün geldiğimiz noktada Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri eğitim ve öğretim alanında farklı ve özgün uygulamalar geliştirmeyi kendine görev bilmiş, alışılmışın sınırlarını zorlayan, idareci, öğretmen, öğrenci, veli ve diğer paydaşlarımız için değerli bir motivasyon aracı konumuna gelmiştir. Bu bilinçle, önümüzdeki dönemde eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödüllerine yapılacak başvuruların artacağını temenni ediyorum. Bilgi çağı yenilikçi insanlar yetiştirmeyi temel amaç edinerek, bilginin doğrudan aktarılması yerine bilgiye ulaşma yollarının öğretilmesi yönünde şekillenmektedir. Hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren bir eğitim sistemini kendine vizyon edinmiş olan Bakanlığımızda değişimi yönetebilmek, yenilikçi uygulamaların sürdürülebilirliğine bağlıdır. Bilgi toplumunun getirdiği bu ihtiyaçları karşılamak ve kurumsal amaçlarımızı gerçekleştirmek adına Bakanlığımızca yürütülen faaliyetlerden biri de eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleridir” şeklinde konuştu.
Malatya Vali Vekili Ali Sakar ise “Yenilikçi uygulamaların eğitim sistemine kazandıracağı öğretmen ve öğrencilerimiz ile çok daha güçlü bir eğitim sistemi oluşacağına inanıyorum. Türkiye’nin yetiştireceği bu güçlü eğitim ordusunun da Türkiye’nin güçlü geleceğine büyük katkısı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, dereceye giren projelerin gösterimi yapıldı ve ödül kazanan eğitimciler ile yöneticilere plaketleri verildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ