Edenred’den 'Koronavirüsün Değiştirdiği Çalışma Koşulları' araştırması

- Türkiye genelinde 1.215 çalışanın katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre, çalışanların çoğunu bu süreçte en çok memnun eden konuların başında, yol ve trafik nedeniyle harcanan zamanın kendilerine kalması geliyor

Genel 12.06.2020 11:06:17 0
Edenred’den
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.06.2020 11:06

İSTANBUL (AA) - Ticket Restaurant Edenred’in gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre, Ticket Restaurant Yemek Kartı kullanan şirketlerin yarısından fazlası dijitalleşmenin imkanlarından faydalanarak işlerini evlerine taşıdı. Ankete katılan çalışanların yüzde 22,9’u evde çalışmaktan "çok memnun" yüzde 24’ü ise "memnun" olduğunu bildirdi.

Edenred açıklamasına göre, şirketin gerçekleştirdiği "Koronavirüsün Değiştirdiği Çalışma Koşulları" araştırması çalışanların da evden çalışma düzenine alıştığını ortaya koyuyor. Türkiye genelinde 1.215 çalışanın katıldığı anketin sonuçlarına göre, çalışanların çoğunu bu süreçte en çok memnun eden konuların başında, yol ve trafik nedeniyle harcanan zamanın kendilerine kalması geliyor.

- Çalışanların yüzde 12’si evden çalışmaktan "nefret ettiğini" bildirdi


"Koronavirüsün Değiştirdiği Çalışma Koşulları" araştırmasına göre, çalışanların yüzde 53,3’ünün iş yeri evden çalışma sistemine geçti. Çalışanların yüzde 22,9’u bu düzenden çok memnun, yüzde 24’ü de memnun olduğunu belirtirken, yüzde 32,4’ü bazı yönlerden iyi bazı yönlerdense kötü olduğunu bildirdi. Ankete göre çalışanların yüzde 12,1’i ise evden çalışmaktan "nefret ettiğini" dile getirdi.


- En büyük kazanım yol ve trafikte vakit harcanmaması

Araştırmaya göre, çalışanların evden çalışma sisteminde en zorlandığı konuların başında yüzde 51 oranıyla ofisi ve iş arkadaşlarını özlemek geliyor. Çalışanların yüzde 40,7’si 7/24 çalışıyor gibi hissettiğini söylerken, yüzde 39,9’u ise çocuklar ve diğer aile üyeleriyle işe konsantre olamamaktan şikayetçi. Evden çalışma sisteminin en mutlu eden kazanımlarının başında ise yüzde 75,1 oranıyla işe gitmek için yolda ve trafikte vakit kaybetmek zorunda kalmamak geliyor.

Ankete katılanların yüzde 72’si evde pijamayla bile çalışabilmekten memnun olduğunu belirtirken, yüzde 61,8’i mola saatlerini aileleriyle geçirmekten, yüzde 55,5’i de teknolojiyi daha verimli kullanmaktan memnun olduğunu bildirdi.


-"Dijitallaşme iş dünyasının itici gücü olacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edenred Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Canan Soybakış, pandemi ve yeni normale adapte olunan sürecin iş dünyasının dijitalleşmesi için itici bir güç olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Araştırmamızla yaşadığımız sürecin çalışma hayatına etkilerini yansıtmak istedik. Sonuçlar da gösteriyor ki, ülkemizin dijitalleşmeye adapte olma becerisi çok yüksek. Dijitalleşme iş yapış şekillerinden çalışma düzenine pek çok şeyi değiştirdi. Dolayısı ile bunu itici güç olarak arkasına alan şirketlerin çalışanların motivasyonunu, mutluluğunu ve verimliliğini artıracak uygulamaları hayata geçireceği, yeni bir dönem başlıyor. Pandemi ile büyük ivme kazanan Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğu, iş dünyasına da ülke ekonomisine de büyük değerler katacak."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ