EBYÜ öğrencileri bütünleme sınavlarının kaldırılmasına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) öğrencileri twitter’dan ‘EBYÜBütHakkımızıGeriVer’ hashtagi oluşturarak bütünleme sınavlarının kaldırılmasına sosyal medya üzerinden yoğun tepki gösterdi.

Genel 31.01.2021 23:57:22 0
EBYÜ öğrencileri bütünleme sınavlarının kaldırılmasına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.01.2021 23:57

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) öğrencileri twitter’dan ‘EBYÜBütHakkımızıGeriVer’ hashtagi oluşturarak bütünleme sınavlarının kaldırılmasına sosyal medya üzerinden yoğun tepki gösterdi.

Öğrenciler tepki amaçlı oluşturdukları hastage Vali Mehmet Makas ve üniversite yetkililerinin sosyal medya hesaplarını etiketledi.

Konuya ilişkin Vali Makas, sosyal medya hesabından, “Sevgili EBYÜ’lü kardeşlerim sizleri özledik. Bütünleme sınavları ve yeni oluşturulan değerlendirme sistemi ile ilgili konuda karar verici mekanizma içinde Valiliğimiz yoktur. Lakin rektörümüzün verdiği cevabı paylaşıyorum. Dilerim her şey gönlünüzce olsun” yanıtını verdi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğü’nün açıklamasını paylaştı.

Konuyla ilgili Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğü’nden ise sosyal medya üzerinden şu açıklama yapıldı:

“Değerli öğrencilerimiz. Öncelikli olarak bilmenizi isteriz ki kurumumuzda eğitim - öğretime yönelik kararlar, konunun uzmanları ve senato üyeleri ile istişare ve değerlendirmeler yapılarak alınmaktadır.

Bütünlemenin yerine yaz okulunun tercih edilmesine yöneticilerin tasarrufundan çok, bir uzmanlık alanı olan eğitim bilimlerinin ölçme ve değerlendirme açısından bakmak gerekir. Ara sınav ve yarıyıl sonu notunu elde etmek için 14 hafta emek veren bir öğrenci, bütünleme sınavını birkaç gün içerisinde tamamlamak durumundadır. Ara sınav ve yarıyıl sınav notlarının sayı ve nitelik olarak alternatif değerlendirme yöntemleri ile oluşturulması daha doğru ve güvenilir sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

Özellikle uzaktan eğitim sürecinde, öğrenciyi sistemde tutma ve oluşabilecek riskleri asgari düzeye indirme adına ara sınav ve yarıyıl sonu sınav notlarını oluşturmak için kısa sınav, öden vb. gibi uygulamalara daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durumda bir haftaya sıkıştırılacak bütünleme için yarıyıl sınav notunu oluşturacak etkinliklerin (kısa sınav, ödev vb.) yeniden yapılması veya uygulamalı ders ve etkinliklere yönelik bu süreçlerin tekrar edilmesi söz konusu değildir. Aslında ara sınav ve yarıyıl sonu sınavlarının farklı sayı ve yöntem ile belirlenmesi tam da sizin emeğinizin yok sayılmasına ve telafi etme hakkınızı kullanmanıza imkan sağlamaktadır.

Üniversitemizde bütünleme sınavının kaldırılarak yaz okulu uygulamasının tercih edilmesi kararı alırken yaz okulunda mümkün olduğu kadar fazla ders açılabilmesi için birim yöneticileri ile de görüş birliğine varılmıştır.”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ