Durer: 'Metruk binalar, şehrin kanayan yarasına dönüştü'

Genel 6.11.2018 09:30:06 0
Durer:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.11.2018 09:30
Bitlis’te faaliyet gösteren Akademi Düşünce Derneği Başkanı Serdar Durer, atıl durumda olan metruk binaların şehrin kanayan yarasına dönüştüğünü belirtti.
Son zamanlarda Bitlis’te de uyuşturucu kullanımında artış yaşandığına dikkat çeken Akademi Düşünce Derneği Başkanı Serdar Durer, geleceğin teminatı olan gençlerin bu bataklığa terk edilmemesi gerektiğini belirtti. Durer, “Bitlis, tarihin şafağında doğmuş, birçok medeniyette beşiklik etmiş kadim bir kenttir. Bu kentte başta madde bağımlılığı olmak üzere, son süreçte çeşitli alışkanlıkların hat safhaya çıktığını hep beraber üzüntüyle görmekteyiz. Bu sıkıntıların minimize edilmesi içinde düşünce akademisi olarak bir gayret içerisindeyiz.” dedi.
“Düşünce akademisi olarak daha önce bu ve buna benzer viran ve metruk yerlerin yıkılmasıyla ilgili çalışmamız oldu” diyen Durer, şunları söyledi. “TOKİ mevkiinde AFAD konutlar vardı. Bunların yıkılmasıyla ilgili çabalarımız oldu. Nihayetinde kısa bir süre sonra o mevkiinde bulunan AFAD konutlar olmak üzere çeşitli yerlerde bulunan bu ve buna benzer viran, metruk ve atıl durumda bulunan yerlerin yıkılmasıyla ilgili ciddi manada bir çalışma başlatıldı. Bitlis’in birçok mahalle ve sokağında bulunan bu metruk ve atıl durumdaki evler, maalesef Bitlis’in kanayan yarsı durumuna gelmiştir. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde bir seferberlik ilan edilerek, bu ve benzer yerlerle ilgili daha ciddi bir çözüm üretilir.”
Uyuşturucuyla mücadelede yasaların caydırıcı olmadığının altını çizen Durer, daha ciddi ve caydırıcı yasaların oluşturması gerektiğini söyledi.
Durer, açıklamasının devamında, “Farklı kesimdeki arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalarda şu ortak kanaate varıyoruz. Aynı konuyla ilgili adli makamların önüne çıkarılan, aynı kişilerin farklı cezai müeyyidelerle karşılaştıkları, bu müeyyidelerin herkese farklı uygulandığı yönünde iddialar var. Biri içiciymiş, biri satıcıymış, biri bilmem kaç gram taşırsa ceza alacakmış da o gramdan az taşıyan pasif bir durumda değerlendiriliyormuş. Oysa olaya mantıken bakmak lazım. Belli bir gramın altında taşıyanlar pasif içicidir, satıcı değildir diye bir durum olmamalı. O kişi belki azar azar satıyor. Buradaki müeyyidelerin biraz daha caydırıcı olması gerektiğiyle ilgili herkeste ortak bir kanaat oluşmuş durumda” diye konuştu.
Bitlis’te bulunan tescili evlerin restorasyonuyla ciddi adımların atılması gerektiğini dile getiren Durer, “Eğer siz bu kadar eserin olduğu bir kente, olayları sadece bu ve benzer metruk yapılarla sınırlandırırsanız bu da olmaz. Vakıf ve kültür eserlerinin de rehabilitasyonuyla ilgili çalışmalar hızlandırılmalı. Bu yapıların yıkılmasıyla ilgili bir talepte de bulunamıyoruz. Talepte bulunsak da reddedilir. Tescilli yapılar mutlak surette rehabilite edilmeli. Bununla ilgili çalışmalar yapılmalı. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzden ve Kültür Bakanlığımızdan istirham ediyoruz. Tüm içtenliğimizle buradan sesleniyoruz. Bu kente siz de sahip çıkın” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ