Düğünlerde asırlık yol kapatma geleneği traktörlerle yaşatılıyor

Genel 12.09.2017 09:05:06 0
Düğünlerde asırlık yol kapatma geleneği traktörlerle yaşatılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.09.2017 09:05
Doğu Anadolu Bölgesi’nde en fazla kır düğünü yapılan illerin başında gelen Ağrı’da, vatandaşlar baba ocağından ayrılan gelinler için yolları taşlarla ve traktörlerle kapatarak, gelin götürmenin o kadar kolay olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Ağrı’da bu yıl yüzlerce çift mutlu bir hayat kurmak üzere yapılan düğünlerle dünya evine girdiler. Temmuz ayından itibaren başlayan düğün sezonu tüm hızıyla devam ederken, et yemeklerinin bolca yapıldığı düğünlerde onlarca vatandaş orkestra eşliğinde gece yarıların kadar halay çekerek eğlenmeye çalışıyorlar.
Taşlıçay ilçesine bağlı Aşağı Toklu Köyü’nde ikamet eden Emrah Deniz adlı vatandaş, 2 yıl önce Balıksu Köyü’nde akrabası olan Cansu Deniz ile nişanlandı. Önceki gün konvoy halinde gelini alabilmek için Balıksu Köyü’ne gelen Deniz ailesi ve akrabaları köyde kurulan orkestra eşliğinde bir süre halay çekti. Saat 11.00’de gelin arabasına bindirilen Emrah ve Cansu çifti konvoyla birlikte köyden ayrılmak üzere yola çıktılar. Bu sırada seyir halinde olan gelin arabasında bulunan sağdıç tarafından atılan 5 liralık zarfları almak isteyen çocuklar canlarını hiçe sayarak ezilme tehlikesi geçirdiler. Daha fazla para almak isteyen çocuklar köyün içinde dar sokakları taşlarla kapatarak birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. Oldukça renkli görüntülere sahne olan yol kapatma geleneğine yetişkin vatandaşlarda traktörlerle eşlik etti. Traktörlerle köprü üstlerinde ve köyün çıkışında kontak kapatarak yolu kesen vatandaşlar ile sağdıcın pazarlığı heyecanlı anlara sahne olurken, para alan vatandaşlar yolu açtı. Bazı vatandaşlar ise yol kapatılırken telefonları ile fotoğraf çektiler. Aşağı Toklu Köyü’nün girişinde bir vatandaşın gelin arabasının yolunu sandalye ile kapatması oldukça dikkat çekti. Köyde orkestra eşliğinde başlayan düğün gece geç saatlere kadar devam etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ