Dört farklı kültür aynı sofrada buluştu

Ülkelerindeki savaş ve çatışmalardan kaçıp Adıyaman'a sığınan Suriyeli, Irak Türkmeni ve Afgan aileler, bir hayırseverin düzenlediği iftarda Türk ailelerle bir araya geldi.

Genel 18.05.2019 12:50:57 0
Dört farklı kültür aynı sofrada buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2019 12:50

ADIYAMAN (AA) - Ülkelerindeki savaş ve çatışmalar nedeniyle doğdukları toprakları ve evlerini arkalarında bırakarak Türkiye'ye sığınan ve hayatlarını Adıyaman'da sürdüren Suriyeli, Irak Türkmeni ve Afgan aileler, kentteki bir hayırseverin sofrasında Türk ailelerle buluştu.

Canlarını kurtarmak için evlerini, vatanlarını terk etmek zorunda kalan aileler, Adıyaman'da devletin desteğiyle yaşamını sürdürüyor.

Ramazan dolayısıyla yardımlarını artıran İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) farklı kültürlerin temsilcisi aileleri, hayırsever Zeynel Abidin Dinç'in katkılarıyla iftar sofrasında bir araya getirdi.

Adıyamanlı Mahmut Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda dört farklı kültürün aynı sofrayı paylaşmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Türk, Irak Türkmeni, Afgan ve Suriyeli olarak iftara davet edildiklerini aktaran Yılmaz, "Aynı sofrayı paylaşıyoruz. Beraber orucumuzu açıyoruz. Ramazan, birlik ve beraberlik ve hayrın bol olduğu bir aydır. Bir arada toplanıp orucumuzu açacağız. Allah, tuttuğumuz oruçları inşallah kabul eder. Bizi aynı sofrada buluşturan hayırsever Dinç'e teşekkür ederim. İnşallah savaşlar savaş son bulur. Temennim herkesin vatanında orucunu açması." diye konuştu.

"Kültür farklı olsa da hepimiz arkadaşız ve kardeşiz"

Suriye uyruklu Die Bek ise Halep'ten 5 yıl önce kaçıp Türkiye'ye sığındığını ifade etti.

Türkiye'nin kendilerine kucak açtığını belirten Bek, "Bugün farklı kültürlerle aynı sofrada buluştuk. İnanın çok mutluyum. Ramazan ayını çok seviyorum. Allah, oruçlarımızı kabul etsin. Adıyaman'da hurdacılık işiyle uğraşıyorum. Aynı sofrada buluştuğumuz kişiler ile kültür farklı olsa da hepimiz arkadaşız ve kardeşiz." dedi.

"Allah emeği geçenlerden razı olsun"

Irak Türkmeni Sehra Bahar da Türkiye'den memnun olduklarını belirterek, "Hiçbir eksiğimiz yok. Adıyaman'da Türk, Kürt, Arap, Türkmen beraber yaşıyor. Çok güzel bir duygu. 4 farklı kültürün bir araya gelmesi güzel bir duygu. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Ramazan ayı çok güzel. Sofrada farklı kültürler olmasına rağmen birlik ve beraberlik var." ifadelerini kullandı.

"Soframız herkese açık

Karapınar Mahallesi'nde restoran işleten hayırsever Zeynel Abidin Dinç, ramazan ayının rahmet, bereket ve paylaşma ayı olduğunu söyledi.

Farklı kültürlerin aynı sofrada oturmasının güzel bir duygu olduğunu dile getiren Dinç, "Farklı kültürleri bir araya getirmek istedim. Soframız herkese açık. Maddi durumu iyi olmayan herkesi bekleriz. Ramazan ayı bereket ayıdır. Allah, bereketini verir. Ben böyle farklı kültürlerin bir araya gelmesini çok seviyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ