'Döngü' filminin kış çekimleri tamamladı

Genel 11.02.2018 11:05:58 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.02.2018 11:05
Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki doğuştan konuşma ve bedensel engelli Azad Özdemir’in yaşamını konu alan "Döngü" isimli filmin kış çekimleri tamamladı.
Yönetmen Adnan Yağız Yeşilyaprak koordinesindeki ekip tarafından Tatvan ilçesinin Kıyıdüzü köyünde yaz ve kış olmak üzere iki aşamalı çekimleri yapılan filmin ilk aşaması olan kış çekimleri tamamladı. Film, bahar aylarında yapılacak çekimlerle hazır hale getirilmiş olacak. Film sayesinde aynı zamanda oyunculuk hayali bulunan engelli Özdemir’e başrol verilerek bu hayali de gerçeğe dönüştürülmüş oldu.
Filmle ilgili açıklamada bulunan Yönetmen Adnan Yağız Yeşilyaprak, engelli Azad’ın hayatını konu alan öykünün kendisine ulaştırılmasının ardından bunu senarist Onur Somay ile paylaşarak, senaryoya dönüştürdüklerini söyledi. Engelli Azad’ın oyunculuk hayalini gerçekleştirmek için ünlü oyuncu Ünal Silver ve Emre Ertunç ve ekibiyle Bitlis’e gelerek filmin çekimini yaptıklarını anlatan Yeşilyaprak, şöyle konuştu:
“Tatvan’da 20 - 25 gündür çekim yapıyoruz. Öykü çok güçlü. Öykünün konusu baba ile oğlu arasında geçen bir yaşam hikayesi. Babanın oğluna olan düşkünlüğü ve Azad’ın engelli olmasıdır. Buna rağmen iki arkadaş gibi olan yaşamları, tüm zorluğu oğluyla beraber göğüsleyen bir öykü. Bu çok hoşuma gitti. Baba ve Azad’ın öyküsü beni etkiledi. Bu film bana çok büyük katkı sağladı. Bu süreç hem kendisi hem de bizim için çok zorluydu. Azad’ın katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplum, bürokrasi ve sanat dünyası olarak engellilerimize destek çıkmamız gerekiyor. Elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Filmimizle uluslararası film festivallerine katılmayı hedefliyoruz, inşallah başarı el de edeceğiz. Senaristimize, tüm ekibime ve değerli oyuncularımıza ve her türlü cefamızı çeken köy sakinlerine ve tabii ki Azad’a bu özel gayreti için teşekkür ediyorum, ayrıca desteklerinden dolayı Bitlis Proje Eğitim Merkezi Müdürü Necati Kaya’ya teşekkür ediyoruz."
Oyuncu Ünal Silver ise, engelli bir çocuğun hayatının konu alındığını öğrendiğinde yönetmenin teklifini kabul ederek kente geldiklerini ifade ederek, “Azad çok zeki. Kendisiyle baba oğul gibi olduk. Zaten bu oyunumuzdu. Hikayeyi de anlatmamız mükemmel oldu. Oyunda kendisi yer aldı. Birçok kişiden daha iyi oynayacağını gösterdi. Gözlerinde adeta sevgi ışıldıyor. Bu çok önemli. Güzel bir film çektiğimizi düşünüyorum. Yönetmenimiz Adnan Yağız Yeşilyaprak’a da teşekkür ediyorum. Kendisiyle çalışmak çok keyifli, ufku açan bir yapıya sahip ve teknik gözünün çok iyi olması çekimleri iyi bir noktaya taşıdı” dedi.
Oyuncu Emre Ertunç ise, “Yönetmenimize bu projede beraber çalışmayı teklif etmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Güzel bir film olacağına inanıyorum, çünkü her şey çok güzel geçti. Azad hakikaten sanki yıllarca eğitim almış bir oyuncudan farksızdı. Bu da bizi çok mutlu etti” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Karaman FK: 0


Van Spor

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ