Dondurucu soğuklarda sırtında ot taşıyarak hayvanlarını besliyor

Ağrı’nın yüksek kesimlerinde besicilik yapan vatandaşlar, etkili olan dondurucu soğuklara rağmen hayvanlarını ihmal etmeyerek zor şartlarda hayvanlarını beslemeye çalışıyor.

Genel 24.01.2021 11:14:09 0
Dondurucu soğuklarda sırtında ot taşıyarak hayvanlarını besliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.01.2021 11:14

Ağrı’nın yüksek kesimlerinde besicilik yapan vatandaşlar, etkili olan dondurucu soğuklara rağmen hayvanlarını ihmal etmeyerek zor şartlarda hayvanlarını beslemeye çalışıyor.

Kışın en sert geçtiği illerin başında gelen Ağrı’da dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, köylerde yaşayan vatandaşların zorlu kış mesaisi de başladı. Merkeze bağlı Tezeren köyünde yaşayan besiciler ise eksi 30 dereceyi bulan dondurucu soğuklarda sırtlarında ot taşıyıp hayvanlarını besleyerek, tek geçim kaynakları olan hayvancılığı sürdürmeye çalışıyor.

“Eksi 30 dereceyi bulan soğuklarda hayvanlarımızı yemliyoruz”

Eksi 30 dereceyi bulan dondurucu soğuklarda sırtlarında ot taşıyarak, zor şartlar altında hayvanlarını beslemeye çalıştığını söyleyen köylülerden biri olan Burhan Karakuş, “Gördüğünüz gibi hayvancılıkla, çiftçilikle uğraşıyoruz. Her sabah saat 6 buçuk 7 gibi uyanıp eksi 30 dereceyi bulan soğuklarda hayvanlarımızı yemliyoruz. Saat 11 gibi tekrar içeriye alıyoruz. Saat 2 gibi tekrar çıkarıyoruz, 4 gibi tekrar hayvanlarımızı içeriye alıyoruz. Bu soğuklarda, zor şartlar altında uğraşıyoruz. Bu bizim gelir kaynağımız, başka bir gelirimiz yok. Kar yağar yağmaz hayvanlarımızı içeriye alıyoruz. Bu köy yerinde zor şartlar altında yaşıyoruz. Zorlanıyoruz. Evimizin geçimini mi yapalım, hayvanların boğaz ihtiyacını mı karşılayalım. Mecburen bizim bu işle uğraşmamız lazım. Çocukların eğitim ihtiyacı var, evimizin ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçları da hayvancılık yaparak karşılıyoruz. Otları sırtımızda taşıyarak getirip hayvanları besliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kışın zor şartlar altında çalışarak hayvanlarını yaza hazırladıklarını söyleyen Burhan Karakuş, tek geçim kaynağı olan hayvancılık mesleğini yaparak ailesinin geçimini sağladığını söyleyerek, “Bizim bu hayvancılıkla uğraşmamızdaki amacımız kuzusunu almak, sezon içerisinde bir gelirimiz olmadığı için hayvanın boğaz ihtiyacını karşılayıp yaza hazırlıyoruz. Yetkililerin de çiftçilere yardım etmesini istiyoruz. Benim okula giden çocuklarım var. Pandemiden dolayı internet üzerinden eğitim alması lazım. Bu yüzden birçok masrafa girdik. İnternet ve bilgisayar ihtiyaçlarını karşıladık. Bunları çocuklarımızın geleceği için mecburen yapmak zorundayız. Bizim de bunları karşılamak için tek gelir kaynağımız hayvancılık. Benim şu anda 70 tane koyunum var. Eksi 30-35 dereceyi bulan soğuklarda bu hayvanları beslemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ