Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Vekili: "Tek güvencemiz Türkiye ve Türk halkıdır"

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Vekili Hızırbek Gayretullah Malatya’da

Genel 20.12.2019 13:29:05 0
Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Vekili: "Tek güvencemiz Türkiye ve Türk halkıdır"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.12.2019 13:29

Malatya’ya ziyarette bulunan Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Vekili Hızırbek Gayretullah, "Tek güvencemiz Türkiye ve Türk halkıdır" dedi.

Doğu Türkistan halkının uğradığı zulmü duyurmak ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine imza göndermek amacıyla Malatya Demokrasi Platformu tarafından organize edilen imza kampanyası nedeniyle Malatya’ya davet edilen Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı vekili Hızırbek Gayretullah, Malatya’da kahvaltıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir otelde bir araya geldi.

Hızırbek Gayretullah, Çin zulmünün altında ezilen ve büyük işkencelere direnen Doğu Türkistan halkının içerisinde bulunduğu durumu anlattı. Gayretullah, umutlarının önce Allah, sonra Türkiye olduğunu belirterek, “Verdiğiniz destek en büyük onur ve güç kaynağıdır. Tek kalemiz Türkiye. Ben 80 yaşındayım. Bu çalışmalarımız Türk tarihinde yerini alacaktır. Bu mücadeleler kolay değildir. Karşımıza öyle engeller çıkıyor ki bakıyorsunuz tanıdıklar bile çıkıyor. Bunları da yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gayretullah, “Rahmetli Özal, Doğu Türkistan’ı söylediklerinde ’bunlar Müslüman mı Türk mü’ diyor. Dönemin Bakanı Mustafa Taşar ise ’Efendim bunlar hem Müslüman hem Türk’ cevabını veriyor. Bunların asıl sebebi, Türk milletine Türk kardeşlerimize, kendimizi yeterince tanıtamamamızdır. Sorun buradadır. İnşallah bundan sonra anlatacağız. Tek güvencemiz Türkiye ve Türk halkıdır" diye konuştu.

2 defa suikasta uğradığını hatırlatan Gayretullah, “Allah’ın izniyle bunlar beni korkutamaz. 1 numarada hedef benim. Ben Allah’a inanıyorum. Kimseden korkum yok. Benim ailem 200 yıldır Çin ve Rusya ile mücadele ediyor. Yarın ahirette ben atalarıma ne cevap vereceğim. Ben babamın vasiyetini devraldım. 60 yıldır uğraşıyorum" şeklinde konuştu.

Malatya Demokrasi Platformu Genel Sekreteri Ayşe Ece Budan da her zaman Doğu Türkistan’ın yanında olduklarını belirterek, Malatya’da kendilerini görmekten onur duyduklarını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ