Doğu Ekspresi’nde yaz yoğunluğu

Doğu Ekspres Seferleri Yaz Ayında Da Yoğun İlgi Görüyor. Kars’a Doğu Ekspresi İle Kışın Yolculuk Yapanlar, Kars’ı Bir De Yazın Görmek İçin Kente Geliyor.

Genel 5.07.2019 13:52:00 0
Doğu Ekspresi’nde yaz yoğunluğu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.07.2019 13:52

Doğu Ekspres seferleri yaz ayında da yoğun ilgi görüyor. Kars’a Doğu Ekspresi ile kışın yolculuk yapanlar, Kars’ı bir de yazın görmek için kente geliyor.

Doğu Ekspresiyle Türkiye’nin 81 ilinden insanlar Kars’a akın akın gelmeye devam ediyor. Kars’ta 2 gün kalan misafirler, öncelikle UNESCO Miras Listesi’nde yerini alan Ani Ören Yer’ine gidiyor. Otellerde doluluk oranın yüzde yüz olması ise turizmcilerin yüzünü güldürüyor.

Doğu Ekspresi’nin Turistik Doğu Ekspresi ile taçlandırıldığını Kar’s Otel Müdürü Turizmci Mehmet Duman, Doğu Ekspresi’ne Temmuz ayında gösterilen yoğun ilginin sevindirici olduğunu söyledi.

Turizmci Mehmet Duman, “Malumunuz Doğu Ekspresi’nin çok yaygın tercih edilmesiyle birlikte son yıllarda bir ive kazandı. Daha öncede bildiğiniz gibi Kars, Ankara hatta İstanbul’da yaşayan insanların ulaşım ihtiyacını karşılayan ve devletin kar amacı gütmeden demiryoluyla ulaşımı sağlayan bir fonksiyonu özelliği vardı. Tabi geçmiş özelliğinden dolayı ve aynı zamanda da insanların bu nostaljik durumu tatması, Doğu Ekspresi’nin geçmiş olduğu şehirlerin nostaljik, özeliğini kültürel yapısını, diğer değerlerini tanıyabilme açısından önem arz etti. Son yıllarda geçlerin yoğun kullanmasıyla birlikte sosyal medyada, yine aynı zamanda Bloggerlerin yoğun bir paylaşımı oldu. Bu yoğunluk aynı şekilde devam etti. Şuan günümüzde de aynı şekilde devam ediyor” dedi.

Doğu Ekspresi’nin bir de Turistik Doğu Ekspresi ortaya çıkardığını ifade eden Duman, “Şimdi Doğu Ekspresi ile gelen misafirlerimiz, burada konaklama gerçekleştiriyor. Tabi Turistik Doğu Ekspresi ile bunu ayırmak lazım. Turistik Doğu Ekspresi ile maalesef konaklama gerçekleştiremiyor. Çünkü belli noktalarda tren duruyor ve daha sonrasında tren durduğu noktada, insanlar seyahatini gerçekleştiriyor. O bölgenin güzelliklerini görüyor. Burada şunu ayırt etmemiz lazım. Doğu Ekspresini tercih eden profilin durumuna bakmak lazım. Yani üniversiteliler, gençler tarafından çok yoğun tercih ediliyor. Aynı zamanda bölge halkı ulaşım aracı olarak ta tercih ediyor. Bu yüzden fiyat farkına, fiyat dengesine çok önem vermemiz lazım. Turistik Eksprese göre, böyle bir şikayetle karşı karşıya kalıyoruz, aslında birazda serzenişte bulunuyoruz. Turistik Ekspresin hak ettiği fiyata karşılık bir değer görmediklerini ifade eden seyahat severler de oluyor. Doğu Ekspresi aynı şekilde ivmesini devam ettiriyor. Buraya gelen insanlar özellikle şehrin turistik destenosyonları olan Kars’ın kültür, turizminde önem arz eden kültürel miras değerlerini ziyaret ediyorlar. Bunların başında Ani Ören Yeri, Yine Kars’ın Baltık mimari özelliğini, müzeleri, aynı zamanda diğer çeşitli destonosyanları ziyaret ediyorlar. Çıldır Gölü’nü ziyaret ediyorlar. Yine aynı şekilde Şarıkamış’ı ziyaret ediyorlar” diye konuştu.

Öte yandan, Temmuz ayında Doğu Ekspresine ait tüm vagonlardaki biletler çok kısa bir süre içerisinde satılıyor. Turistik Doğu Ekspresi yine dolu dolu geliyor. Kars’a gelenler kentte 2 veya 3 gün kalıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ