Doğu Anadolu'dan Batı illerine kurbanlık sevkıyatı başladı

Genel 18.08.2017 08:02:05 0
Doğu Anadolu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Türkiye’de hayvan varlığı bakımından ilk sıralarda yer alan Erzurum’da Kurban Bayramı’na yaklaşılması dolayısıyla batı illerine kurbanlık sevkıyatı başladı.
Erzurum yaylalarında beslenen kurbanlıklar, tırlara yüklenerek Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa başta olmak üzere batı illerine sevk ediliyor.
Araçlara yüklenen hayvanlar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne getirilerek, sağlık, küpe ve evrak kontrolünün ardından yola çıkarılıyor.
Erzurum’un Aziziye ilçesindeki hayvan pazarında bir tıra 12 büyükbaş kurbanlık yüklediğini belirten Hüseyin Ağdaş, önce Rize’ye ardından da İstanbul’a kurbanlıkları satmak üzere yola çıkacağını söyledi.
Bu yıl Erzurum bölgesinde kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 30 civarında arttığına dikkati çeken besici Fuat Taş’ta, “Şu anda yüklediğimiz hayvanların fiyatı 12 ile 16 bin lira arasında değişiyor. Geçen sene bu hayvanlar 9-13 bin liradan satıldı. Bir yıldan beri bütün ailemiz bu hayvanları beslemek için çaba sarf etti” dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem