Diyarbakır annelerinden kadınlara 8 Mart çağrısı: Terörün kökünü kurutalım

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınları teröre karşı tek yürek olmaya davet etti.

Genel 6.03.2020 14:18:43 0
Diyarbakır annelerinden kadınlara 8 Mart çağrısı: Terörün kökünü kurutalım
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.03.2020 14:18

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde teröre karşı birlik olmaya çağırdı.

Anne Hacire Akar'ın HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos 2019'da HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eyleminin sonuç vermesi, evladına kavuşmak isteyen diğer annelere örnek oldu.

Akar'ın 24 Ağustos 2019'da evladına kavuşmasının ardından Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer, 3 Eylül 2019'da HDP il binası önünde oturma eylemi başlattı.

Eyleme Türkiye'nin dört bir yanından katılım her geçen gün artarken, evlat nöbeti tutan aile sayısı 109'a ulaştı.

Sonbahar ve kış aylarını gözleri yolda, evlat bekleyişiyle geçiren ailelerin umudu, 11 ailenin yıllar süren ayrılığın ardından evlatlarına sarılmaları ile iyice yeşerdi.

Yurt içi ve yurt dışından destek ziyaretleriyle daha da güçlenen aileler, kendilerinden koparılan çocuklarına kavuşmak, bu acıyı yaşatan terörü bitirmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlardan destek bekliyor.

"Annelerle terörün kökünü kurutacağız"

Van'dan 8 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Şeyma için Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi yapan anne Nazlı Sancar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlatlarına kavuşmak için bekleyişlerinin sürdüğünü söyledi.

"Acımızı paylaşalım. 8 Mart Kadınlar Günü'nde bütün kadınlarımızı buraya davet ediyorum. Annelerle terörün kökünü kurutacağız." diyen Sancar, evlatlarına kavuşuncaya kadar eylemi sürdürmekte kararlı olduklarını belirtti.

Ağrı'dan 5 yıl önce dağa kaçırılan kızı Hayal için kucağında 1,5 yaşındaki çocuğuyla Diyarbakır'a gelen ve eyleme katılan anne Süheyla Demir, kadınlardan destek beklediklerini ifade etti.

Evlat nöbetinin devam ettiğini aktaran Demir, kadınları da yanlarında görmek istediklerini vurguladı.

5 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Songül için eylem yapan anne Fatma Akkuş, kadınların destek vermesinin önemine işaret ederek, kadınların desteği ile seslerini tüm dünyaya duyurabileceklerini kaydetti.

Sariye Tokay ise 9 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan oğlu Mehmet için nöbetini sürdürüyor.

Tokay, tüm anneleri, kadınları 8 Mart'ta acılarını paylaşmaya davet ettiklerini dile getirdi.

4 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Adil Kabaklı için Gaziantep'ten gelerek oturma eylemine dahil olan anne Cennet Kabaklı da evlatlarına kavuşmak istediklerini anlatarak, "Kadınlardan destek bekliyoruz. Terörün kökünü kazımadan nöbetimiz son bulmayacak." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ