Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Malatya’da hasar gören camiyi inceledi

Elazığ Merkezli 6,8 Şiddetindeki Depremin Etkilerinin En Çok Hissedildiği Malatya’yı Ziyaret Eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Depremde Kubbesi Yıkılan Tarihi Hacı Yusuf Taş Camisinde İncelemelerde Bulundu.

Genel 27.01.2020 16:53:07 0
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Malatya’da hasar gören camiyi inceledi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.01.2020 16:53

Elazığ merkezli 6,8 şiddetindeki depremin şiddetli şekilde hissedildiği Malatya’yı ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, depremde kubbesi yıkılan tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi’nde incelemelerde bulundu. Erbaş burada yaptığı açıklamada, "Bu bir uyarıdır diye düşünüyorum. Bu uyarıdan dersimizi iyi alalım, hem dünya hem ahiret için tedbirli olalım. Binalarımızı sağlam yapacağız. Müteahhitlerimizin buna dikkat etmesi lazım, bu bir kulluk vazifesidir” dedi.

Elazığ’daki deprem bölgesinden Malatya’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, burada ilk olarak depremde kubbesi yıkılan tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi’nde incelemelerde bulundu. İbadete kapalı olan camide yetkililerden bilgi alan Erbaş çıkışta yaptığı açıklamada, "Cenabı Hak daha beterinden, büyük depremlerden korusun. Malatya’da ve Elazığ’da, bu bölgede yaşamış olduğumuz deprem dolayısıyla 40 kadar vefat eden insanımız var. Malatya’da da 4 vatandaşımız vefat etti. Ama sevindirici tarafı Malatya’nın merkezinde can kaybı ve çok fazla hasar yok. Bundan dolayı Allah’a hamd ediyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak depremin ilk anından itibaren Elazığ ve Malatya’da olduklarını dile getiren Erbaş, “Şu anda Elazığ’da Türkiye Diyanet Vakfı’nın 5 bin kişiye sıcak yemek verebilecek mobil mutfağı kuruldu. Depremzede kardeşlerimizin yanındayız” ifadelerine yer verdi.

Yeni Cami olarak bilinen Hacı Yusuf Taş Camisi’nin en kısa zamanda onarılmasını arzu ettiklerini ifade eden Erbaş, “Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak üzerimize düşeni yapacağız. Tabi Vakıflar Genel Müdürlüğünün yapması gereken işler var. İnşallah en kısa zamanda bu çalışmalar yapılır ve şehir için çok önemli olan Malatya Yeni Cami’nin bir an önce ibadete açılması gerçekleşir” diye konuştu.

Bir basın mensubunun depremde ölenlerin hükmü şehit sayılıp sayılmadığı sorusu üzerine Erbaş, "Depremde, yangında ölenler, denizde, sel felaketinde boğulanlar İslam fıkhına göre hükmen şehit sayılır. Biz bunu bu şekilde biliyoruz ve bütün milletimize de bu şekilde söylüyoruz” dedi.

Erbaş ve beraberindekiler daha sonra Söğütlü Camisi’ne geçti. Burada İkindi Namazı öncesi İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti sonrası söz alan Erbaş, verdiği vaazda deprem gerçeğine değindi. Kuran’da Zilzal Suresi’nde kıyametin ‘zelzele’ kelimesi ile anlatıldığını ifade eden Erbaş, “Bizler dünyada imtihan için varız. 99 depreminde Düzce’den İstanbul’a 20 bin kardeşimiz vefat etti. O günleri yaşadık. Bu bir uyarıdır diye düşünüyorum ben. Bu uyarıdan dersimizi iyi alalım, hem dünya hem ahiret için tedbirli olalım. Dünya için nasıl tedbirli olalım derken binalarımızı sağlam yapacağız. Müteahhitlerimizin buna dikkat etmesi lazım, bu bir kulluk vazifesidir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ