Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Tüm teröristleri temizleyinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İdlib'deki saldırıda şehit düşen Türk askerlerine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyerek, 'İçeride nasıl temizlediysek, nerede olursa olsun, tüm teröristleri temizleyinceye kadar mücadelemizi sü

Genel 10.02.2020 22:55:40 0
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Tüm teröristleri temizleyinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.02.2020 22:55

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karadağ'a gerçekleştirdiği iki günlük resmi ziyareti kapsamında, başkent Podgorica yakınlarındaki Mehmed Fatih Medresesi'nde Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic ile görüştü.

Görüşmenin ardından medresenin konferans salonunda, Karadağlı Müslüman temsilciler, medrese öğrencileri, Türk vatandaşlar ve Türkiye mezunlarıyla buluşan Çavuşoğlu, buradaki konuşmasında, dost ve müttefik Karadağ'ı ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çavuşoğlu, Karadağ'a gelmeden önce görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da selamlarını ileterek, "Bugün 5 şehidimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. İçeride nasıl temizlediysek, nerede olursa olsun, tüm teröristleri temizleyinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz Allah'ın izniyle." ifadelerini kullandı.

"Yarın yoğun bir gündemimiz var"

Her zaman olduğu gibi zor günlerde de Türk halkı ve devletiyle olan Karadağ halkına teşekkürlerini ileten Çavuşoğlu, "İlişkilerimiz ve iş birliğimiz her alanda güçleniyor. Yarın yoğun bir gündemimiz var." dedi.

Çavuşoğlu, medreseden önce Tuzi şehrindeki tarihi Nizam Camisi'ni de ziyaret ettiğini anımsatarak, "100 yıl sonra tekrar ihya ettiğimiz camimizi görünce duygulandık. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a ve TİKA'mıza çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Türk iş adamlarını, Karadağ'a daha fazla yatırım yapmaları noktasına teşvik ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, Türk iş insanlarından, Podgorica Büyükelçiliğinin girişimi olan, Türkiye-Karadağ İş Platformu'nu desteklemelerini istedi.

Çavuşoğlu, yurt dışında yaşayan akraba topluluklar ve soydaşların da Türk dış politikasının öncelikleri arasında bulunduğunu vurgulayarak, "Karadağ'daki Müslüman kardeşlerimizin hemen hemen her birinin Türkiye'de bir bağı, yakını, tanıdığı var. Dolaysıyla Karadağ'daki Müslüman kardeşlerimizin huzuru, bizim de huzurumuzdur." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye mezunu Karadağlılara da "Türkiye ile bağlarınızı koparmayın. Sizler, buradaki kardeşlerimizle Türkiye arasında, aynı zamanda dost ve müttefik Karadağ ile Türkiye arasında güçlü bir bağsınız. İlişkilerimize katkı sunmanızı bekliyoruz." şeklinde seslendi.

"Türkiye, büyük bir devlet"

Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic de bugünkü hain saldırıda şehit olan Türk askerlerine Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Fejzic, "Türkiye, bu terör belasından kurtulmak üzere. Eskiden bu terör Türkiye'nin içindeydi ama şimdi neredeyse yok denecek kadar az. Türkiye sadece içeride değil dışarıda da terör belasını temizliyor. Allah yardımcıları olsun." diye konuştu.

Fejzic, Türkiye'nin Karadağ ve Balkanlar'daki Müslümanlar için çok önemli bir devlet olduğuna işaret ederek, "Ortak tarih ve dinimiz var. Ayrıca Türkiye'nin Karadağ ile çok iyi ilişkileri olmasından dolayı da çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Tarihi Nizam Camisi'nde şehitler için dua okundu

Tuzi şehrindeki tarihi Nizam Camisi'ni de ziyaret eden Çavuşoğlu'nun ziyaretinde, İdlib'deki terör saldırısında hayatını kaybeden şehitler başta olmak üzere tüm şehitler için de dua edildi.

Çavuşoğlu, Podgorica'daki temasları kapsamında, Karadağ'da yatırımları bulunan Türk iş adamlarıyla da akşam yemeğinde buluştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ