Diş Hekimliği Fakültesi birinci sınıf öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Genel 23.11.2017 08:32:39 0
Diş Hekimliği Fakültesi birinci sınıf öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.11.2017 08:32
Diş Hekimliği ve Ağız Sağlığı Haftası nedeniyle Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından önlük giyme töreni düzenlendi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve geleneksel olarak devam edecek olan önlük giyme töreninde birinci sınıf öğrencilerine beyaz önlük giydirildi.
Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Uçar, Erzurum Diş Hekimleri Odası Başkanı Alper Eminoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taşkın Gürbüz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
“Fakültemizin yeni öğrencilerinin önlük giymesi ve akademik açıdan yükselen öğretim üyelerimize cübbe giydirme törenine katılmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim” sözleriyle konuşmasına başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, sağlık alanında çok güçlü olan Diş Hekimliği Fakültesi ile sağlık hizmetlerinin önemli bir halkasının başarıyla temsil edildiğini söyledi.
Diş Hekimliği Fakültesini, donanımlı akademik kadrosu, fizikî şartları, gelişmiş cihazları, tedavi üniteleri ile bugün geldiği noktada, Erzurum ve çevresinin yanı sıra tüm bölgeye sağlık hizmeti sunan bir fakülte olarak görmenin gurur verici olduğunu ifade eden Rektör Çomaklı şunları söyledi:
Giyeceğiniz Önlükler Hayatınız Boyunca Taşıyacağınız Onurunuz Olacaktır
“Türkiye’nin gerek fiziki olarak ve gerekse hekim başına düşen hasta sayısı bakımından en büyük fakültelerinden biri olan fakültemiz, üniversitemizde başlatılmış olan dönüşüme uygun biçimde yeniden yapılanarak gerek bilimsel manada ve gerekse bilginin diş sağlığı konusunda gerekli ürünlere dönüşmesinde etkili olacak çalışmaları başlatması temel beklentilerimiz arasındadır.
Giyeceğiniz önlükler hayatınız boyunca taşıyacağınız onurunuz olacaktır. Diş hekimliği, sadece ağız ve diş sağlığı ile ilgili bir hekimlik mesleği değil, aynı zamanda sanat ve estetikle de ilgili bir alandır ve her şeyden evvel bir yaşam biçimidir.
Bu vesile ile törenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen dekanımıza, öğretim üyelerimize teşekkür ediyor, Diş Hekimliği ve Ağız Sağlığı Gününüzü kutluyorum. Hekimlik mesleğinin ilk basamağına adım atan öğrencilerimize başarılar diliyor, yolları ve zihinleri açık olsun diyorum. İnsan sağlığına, yaşamına dokunan bu kutsal meslekte tüm hekimlerimize başarılar diliyorum” dedi.
Vali Azizoğlu: “Atatürk Üniversitesinde Öğrenci Olmak Bir Ayrıcalık”
Atatürk Üniversitesinin 60 yıllık geçmişi olan marka bir üniversite olduğuna değinen Vali Seyfettin Azizoğlu, öğrencilere Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden birinde eğitim gördüklerini hatırlatarak, Atatürk Üniversitesinde öğrenci olmanın bir ayrıcalık olduğunu ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin de bu ayrıcalık sayesinde şanslı olduklarını belirtti.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taşkın Gürbüz ise, diş hekimlerinin ve Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin, Diş Hekimliği Gününü kutladı. İlk kez gerçekleştirilen önlük giyme törenin kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Dekan Gürbüz, fakültenin her türlü ihtiyacının karşılanması konusunda desteğini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti.
Gürbüz: “Diş hekimi olmak prestijli bir meslek sahibi olmak demek değildir. Diş Hekimi olmak, toplumla iç içe olmak demektir, toplumu ağız-diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek ve bu sayede genel sağlık durumlarının da iyileşmesini sağlamaktır. Biz Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyelerinin birincil hedefi dizleri çağdaş, dürüst, etik değerlere ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetiştirmektir.
Beyaz önlük sadece bir üniforma değildir aslında, bir sorumluluktur. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, başka özelliğine bakmaksızın insana yaklaşım sanatıdır. Böylesi ciddi ve manevi yükümlüğü şerefle taşıyacağınıza gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.
Diş Hekimleri Odası Başkanı Alper Eminoğlu ise 1908 yılında diş hekimliği sanatının bilimsel temellere oturtulduğunu ifade ederek, bu tarihten önce dişlere yapılan işlemlerin bakkal, kasap ve berber gibi mekânlarda yapıldığını söyledi. 1908 yılından itibaren kutlanmaya başlayan Diş Hekimliği Haftasının, bu yıl 109. yıldönümü olduğunu vurgulayan Eminoğlu, farkındalık oluşturulması açısından bu haftanın önem arz ettiğini belirtti.
Eminoğlu: “Hekimlik, sadece var olan diş hastalığını tedavi etmek değildir. Hekimlik, hastalık olmadan önce var olan tedbirleri de almaktır. İşte buna koruyucu hekimlik diyoruz. Bence en güzel ve en faydalı hekimlik koruyucu hekimliktir. El birliğiyle bunu hayata geçirebilirsek, gelecek neslin daha sağlıklı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Törende aynı zamanda, akademik kariyerlerinde yükselen öğretim üyelerine cübbeleri giydirilirken, Atatürk Üniversitesinde görev yapan ve 25 hizmet yılını tamamlamış personele de plaket taktim edildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ