Dijital Tarım Pazarı yaygınlaştırılacak

Üreticiler, geleneksel pazarlama metodunda kendi ürününün değerini belirleyemezken, dijital tarım pazarı sistemi ile maliyet analizi de yaparak ürün pazar değerini kendisi belirlemesi nedeniyle Dijital Tarım Pazarı yaygınlaştırılacak.

Genel 13.04.2021 12:43:44 0
Dijital Tarım Pazarı yaygınlaştırılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.04.2021 12:43

Üreticiler, geleneksel pazarlama metodunda kendi ürününün değerini belirleyemezken, dijital tarım pazarı sistemi ile maliyet analizi de yaparak ürün pazar değerini kendisi belirlemesi nedeniyle Dijital Tarım Pazarı yaygınlaştırılacak.

Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) 29 Nisan 2020 tarihinde tarım ve gıda sektörünün tüm paydaşlarının kullanımına açılmıştı. Sözleşmeli üretimin yaygınlaştırılmasını hedefleyen DİTAP ile satıcı ve alıcı arasında doğrudan satışın gerçekleşmesine imkan tanıması nedeniyle DİTAP’tan üreticilerin daha fazla yararlanmaları istendi.

Bu bağlamda DİTAP Portalı’nın geliştirilmesi, yaygın kullanılması ve uygulamada birlikteliğin sağlanması amacıyla, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerinden konu sorumlularının katılımı ile Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda, pandemi kurallarına riayet edilerek DİTAP eğitim toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Tarım ve Orman Malatya İl Müdür Yardımcısı Ramazan Çolak, Yüksek Ziraat Mühendisi Emre Sülü, Ziraat mühendisleri Ali Gülcan ve Haşim Kartal ile DİTAP ilçe sistem sorumluları katıldı. Tarım ve Orman Malatya İl Müdür Yardımcısı Ramazan Çolak, toplantıyı açılış konuşmasında, Dijital Tarım Pazarı’nın öneminden söz etti. Çolak, “Bakanlığımız tarafından 29 Nisan 2020 yılı içerisinde uygulamaya konulan Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) bitkisel hayvansal ve su ürünleri üretiminde sözleşmeli üretim modelinin geliştirilmesi üreticilerimizin doğrudan pazarlama ve nihai tüketici ile bağlantı kurma imkânı sağlayan bir sistemdir. Ayrıca üreticinin gerek ferdi gerekse de çiftçi örgütü olarak doğrudan pazarlama aracı kullanmama ve ürüne katma değeri kendisi belirleme gibi birçok avantajlar getirisi sağlamaktadır. Bu kapsamda bizler bakanlık personeli olarak üretici alıcı çiftçi örgütleri ve bu uygulama içerisinde yer alan bütün paydaşların aktif olarak sistemi kullanması sistemin yaygınlaşması daha fazla alıcı-satıcıyla buluşmasında faaliyet göstereceğiz. Geçmişte geleneksel pazarlama metodunda üretici kendi ürününün değerini belirleyemezken bu sistemle maliyet analizi de yaparak ürün pazar değerini kendisi belirlemiş olacaktır. Dijital teknolojinin yaygınlaştığı günümüzde üreticiyi, tarımsal ürünü satıcı-alıcı buluşturma konusunda yeni bir uygulama modelidir’’ dedi.

Konu sorumlusu Yüksek Ziraat Mühendisi Emre Sülü’nün katılımcılara yaptığı sunumun ardından soru-cevap bölümü yapılarak toplantı sona erdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ